#Κωστας_Φραγκουλης Ήταν μόλις δεκαέξι χρονών...

16χρονος δολοφονήθηκε από αστυνομικό

 

Δυστυχώς το αναμενόμενο επήλθε μια εβδομάδα μετά και συμπτωματικά Τρίτη και 13... Ήταν κάτι που όλοι απευχόμασταν αλλά μια σφαίρα στο κεφάλι δεν είναι εύκολη υπόθεση.


Ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης δεν τα κατάφερε. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά την καταδίωξη μετά από τηλεφώνημα βενζινοπώλη στη Θεσσαλονίκη ο οποίος ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας γιατί ο νεαρός έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει...

 

Ο 16χρονος ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι, πέθανε σήμερα. ήταν μόλι δεκαέξι χρονών στο σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη


Τα διάφορα λαϊκίστικα που ακούγονται τύπου: για είκοσι ευρώ φάγανε το παιδί και πόσο φτηνή έχει γίνει η ζωή στα χρόνια του Μητσοτάκη τα ακούω βερεσέ.


Ο καθένας μας, άμα  τον κλέβανε θα καλούσε την αστυνομία. Τι πιο λογικό; Το θέμα είναι τι γίνεται με την ίδια την αστυνομία. Την εκπαίδευση, την ετοιμότητα, την ψυχραιμία, τα ρατσιστικά ή και φασιστικά της αντανακλαστικά.


Και βέβαια η επίσημη πολιτεία έχει ευθύνη για το τι γίνεται με κάποιες ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμού της χώρας. Διαχρονικά. Σχολεία, εκπαίδευση, κίνητρα εργασίας αλλά και ποινές όπου χρειάζεται.


Τι πάει να πει είναι γκέτο; Φτιάξτε σταθμούς μετρό μέσα στους καταυλισμούς... Είναι Έλληνες πολίτες και υπόκεινται στους ίδιους νόμους με όλους τους υπόλοιπους. Ασχέτως αν κάποιοι άλλοι στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά θεωρούν εαυτούς παραπάνω από τους υπόλοιπους...



  • Γελοιογραφία με αφορμή την δολοφονία του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονική. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για δολοφονίες


Post a Comment