2024 και καλή φώτιση

Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2024


Κάθομαι εδώ, βαριέμαι... Δεν ξέρω τι να γράψω... Περιμένω να περάσουν οι διακοπές να ξαναξεκινήσει το σχολείο. Βήχω... Τρίτη στη σειρά ίωση...! Βαρέθηκα! Δυο βδομάδες άρρωστος, δυο βδομάδες περδίκι και ξανά πάλι τα ίδια.

Το λέω κάθε χρόνο: Να πιάσει ένα ψοφόκρυο να στανιάρουμε. Καλή είναι βέβαια και η ζεστούλα. Γλυτώνουμε πετρέλαια, αέρια, αιθαλομίχλες, πολύχρωμα τιμολόγια, κλπ.

Και έτσι δεν καταφέρνω να πάω να κάνω και το εμβόλιο της γρίπης. Και του κορονοϊού πρέπει. 5η, 6η δόση; Κάπου εκεί είμαι, έχω χάσει το μέτρημα.

Βέβαια πάλι καλά να λέμε που αυτά είναι τα προβλήματα μου.

 

Τα Χριστούγεννα του 2023 μέσα από το πενάκι του γελοιογράφου Πάνου Ιατρίδη

 

Αλλού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει πραγματικά. Στην Ουκρανία κοντεύουμε να συμπληρώσουμε δεύτερο χρόνο πολέμου και στην Παλαιστίνη τα χάλια είναι μαύρα.

 

Μου την έπεσαν και κάποιοι στα social γι αυτό το σκίτσο. Λες και δεν έχω βάλει τα δυο σύμβολα μαζί των εμπλεκόμενων μερών σε αυτό το αναίτιο αιματοκύλισμα; 

 

Λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν μια τρομοκρατική οργάνωση σφάζει τους πολίτες σου, εσύ να μπαίνεις στο έδαφος των ομοεθνών τους και να σκοτώνεις αδιακρίτως επί μήνες;


Πόσο νορμάλ είναι βέβαια να γράφεις σαν Πλεύρης ότι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας να κρεμάει ότι σημαία θέλει στο σπίτι του ή να λες σαν Πορτοσάλτε ότι ανέμιζαν οι σημαίες της Χαμάς στο Σύνταγμα ή να σχολιάζεις με τέτοιο ρατσισμό για την μικρή δίπλα στον Χάρη Δούκα την ώρα που άλλαζε ο χρόνος;


Μάλλον δεν είναι ο νέος χρόνος που πρέπει να ευχόμαστε να είναι καλύτερος, αλλά καλύτεροι πρέπει να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι.


Καλή χρονιά!



  • Γελοιογραφία με αφορμή την πολεμική ατμόσφαιρα εν μέσω των Χριστουγεννιάτικων  εορτών στην Παλαιστίνη. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Δες ακόμη σε μια ανασκόπηση, όλες τις γελοιογραφίες του 2023

Post a Comment