Κιμ πάτα το κουμπί στο #Συλλαλητηριο
Όλα αχταρμάς. Τούρκικη λέξη, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου. Αύριο, 4 Φεβρουαρίου του 2018 θα γίνει το μέγα συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων που μας πειράζει πολύ, αν φέρει το όνομα Μακεδονία, σκέτο ή με προσδιορισμούς. Μάλλον θα πάει πολύς κόσμος. Ετερόκλητος από οτι φαίνεται. Η Μακεδονία, μας ενώνει τελικά. Ή μήπως τα Σκόπια;;;

Κιμ πάτα το κουμπί στο Συλλαλητήριο είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το όνομα των Σκοπίων.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός είναι πως ο καθένας, είτε εκπροσωπώντας τον εαυτό του, είτε μια άποψη, ιδέα, φορέα, κόμμα, οργάνωση ή οτιδήποτε άλλο θα βρει ευκαιρία να πει την μπαρούφα του ή να κάνει τη σαχλαμάρα του.

Ακούσαμε τον Ρουβίκωνα, που ακόμα κανείς δεν τον έχει πηδήξει, πως θα χυθεί αίμα. Κάτι άλλοι άγνωστοι αποστολείς, χέστηδες, θρασύδειλοι και ηλίθιοι, στέλνουν ραβασάκια στα υπουργεία με μηνύματα για τον στρατό που πρέπει να μπει στη βουλή και να την καταλάβει και οι 300 να πάνε στην κρεμάλα. Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή.

Από την άλλη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας. Μοιάζει με διχασμένη προσωπικότητα. Ακολουθώντας την τάση των ημερών η ασπρόμαυρη γελοιογραφία μου είναι και αυτή αχταρμάς. Τα έχει όλα και μάλιστα σε ...παγκόσμιο επίπεδο!


“Κιμ πάτα το κουμπί” 

είναι μια φράση που αναφέρεται συχνά για καταστάσεις που ζει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης. Για καταστάσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και την ύπαρξη μας όλη. Αναφέρεται στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη που απειλεί συνεχώς πως θα πατήσει το κουμπί των πυρηνικών του όπλων και θα τα κάνει όλα “καλοκαιρινά”.

Η ασπρόμαυρη γελοιογραφία παρουσιάζει μία φανταστική επιστολή του Ρουβίκωνα προς τον Κιμ που του προτείνει να πατήσει το κουμπί όταν θα έχει μαζευτεί ο κόσμος στο συλλαλητήριο. Είναι μια αναφορά στη γνωστή πλέον αριστερίστικη οργάνωση, δήλωση της οποίας παρουσίασα παραπάνω, σε συνδυασμό με γεγονότα και αλλοπρόσαλλες καταστάσεις που μάλλον θα συμβούν στο Σύνταγμα και που σίγουρα ενοχλούν την οντότητα μας ως άνθρωποι, ως σκεπτόμενοι πολίτες, ως πολίτες του κόσμου, του πολιτισμού, της μόρφωσης.

Πολίτες έξω και πέρα από μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα τα οποία δεν αφήνουν αυτή τη χώρα να ανασάνει και την γυρίζουν, στην καλύτερη περίπτωση 25 χρόνια πίσω και στην χειρότερη 23 αιώνες πίσω. Τότε που η Μακεδονία ήταν ακόμη πόλη-κράτος.




Ασπρόμαυρη γελοιογραφία, με αφορμή την είδηση για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το όνομα των Σκοπίων τον Φεβρουάριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη



Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.
Κάνε κλικ εδώ:
Τρεις φωστήρες για το #Μακεδονικο ζήτημα

Post a Comment