Ερντογάν ο λύκος
Ερντογάν ο λύκος είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις μάχες στο Αφρίν και τις προκλητικές δηλώσεις του προς την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν κραυγάζει ή μάλλον ουρλιάζει σαν Λύκος ...γκρίζος που μυρίζει θανατίλα. Ολοένα σε πιο έντονους τόνους και με προκλητικότερες δηλώσεις κάθε φορά με σκοπό να τρομάξει.

Οι απειλές για Κύπρο και Αιγαίο θα παραμείνουν απειλές. Δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από αυτό. Ήδη, με το που έφτασαν τα ερευνητικά πλοία της Αμερικάνικης ExxonMobil στην Κύπρο έχασε την λαλιά του.

Προς την Ελλάδα βέβαια κάνει τον κάργα γιατί Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι του χαιδεύουν τα αφτιά, ακόμα...

Η Ευρώπη του έδωσε μερικά λεφτά για τους πρόσφυγες και η Αμερική δια μέσου του γ.γ. του ΝΑΤΟ ένηψε τας χείρας της για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που ακόμη(!) κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι φανερό ότι πότε πότε θα γίνεται έκρυθμη γιατί βολεύει τις χώρες με πολεμική βιομηχανία.

Όσο συντηρείται ο φόβος ενός πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τόσο οι δύο αυτές χώρες θα εξοπλίζονται και τόσο οι οπλοπαραγωγικές χώρες θα τρίβουν τα χέρια τους και θα γεμίζουν οι τσέπες τους ζεστό χρήμα.

Ο κουμπάρος ο Ταγίπ, ωστόσο τα βρίσκει μπαστούνια στο Αφρίν. Τα κουρδιστά ποντικάκια... τα Κουρδικά αντάρτικα σώματα, ήθελα να πω, μαζί με την Συριακή Εθνοφυλακή και άλλες ομάδες αμφιβόλου προελεύσεως αντιστέκονται σθεναρά.

Εδώ και τρεις μέρες δήλωσε ο Σουλτάνος Ερντογάν πως μπαίνει στο Αφρίν και ακόμα απόξω είναι. Και τα φέρετρα κάνουν ουρά πίσω στην Τουρκία.

Καθώς φαίνεται, ο μεγάλος λύκος δαγκάθηκε στην ουρά από ένα ποντικάκι με γερά δόντια και ουρλιάζει προς τα Δυτικά από τον πόνο και την λύσσα του.

Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή, υπομονή και μετρημένες κινήσεις για να μην βρεθεί κάτι το οποίο θα εκμεταλευτεί πάλι, όπως την περίπτωση που μόνοι πέσαμε, κυριολεκτικά, στο στόμα του λύκου.

Το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για απέλαση των “8” πήγε και πάλι στο βρόντο με απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης που έκρινε ότι δεν υπήρχαν νέα στοιχεία που θα άλλαζαν την στάση της.

Είμαι περίεργος βέβαια να δω πως θα κυλήσει η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στο τέλος αυτής έχουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η ημερομηνία έχει συμβολικό χαρακτήρα και ίσως οι γείτονες θελήσουν να δημιουργήσουν ένταση. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά.

Δείτε περισσότερες γελοιογραφίες:

Δωράκι

Χαρταετοί...

Post a Comment