Τιμολέων Διαμαντής. Ο νικητής του #MasterChefGR
Ταν ταν ταταν!!! Και ναι, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού μαγειρικής, ο επόμενος Έλληνας MasterChef είναι επιτέλους γεγονός.

Τιμολέων Διαμαντής Καρικατούρα του IaTriDis για τον μεγάλο νικητή του masterchef.

Τιμολέων Διαμαντής. Ο νικητής του #MasterChefGR 


Μετά από έναν μαραθώνιο τελικό που περιελάμβανε δοκιμασίες στην Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, αλλά και την τελική δοκιμασία στην κουζίνα του MasterChef, έχουμε νικητή.

Και αυτός είναι ο Τιμολέων Διαμαντής του οποίου την καρικατούρα σας παρουσιάζω σήμερα.

Είναι ζωγραφισμένη με χρώματα γκουάς, πενάκι και ένα φινίρισμα στον υπολογιστή με αυτό το ωραίο κίτρινο χρώμα στο φόντο που μοιάζει με χρυσό, ως ένα δείγμα επισημότητας για τον νικητή.

Πρόσθεσα επίσης το έτοιμο λογότυπο του masterchef που "έκλεψα" από το internet. Ετοίμασα τον Τιμολέοντα Διαμαντή με την αγαπημένη του κόκκινη ποδιά και φυσικά, την χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του που παρατηρήσαμε όλοι από το πρώτο έως το τελευταίο επεισόδιο του διαγωνισμού MasterChef. 

Ο 28χρονος Τιμολέων με καταγωγή από τον Βόλο, είναι απόφοιτος μαγειρικής σχολής και από την πρώτη μέρα του παιχνιδιού δήλωνε «άρρωστος» με την καθαριότητα, ηγετικός και οργανωτικός. 

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη συλλογή άγριων μανιταριών και βοτάνων, διαβάζει βιβλία μαγειρικής και παίζει με την παρέα του ποδόσφαιρο. 

Στο σύντομο βιογραφικό του για το MasterChef ο Τιμολέων έλεγε πως:
Αυτό που με γοητεύει στο να γίνω διάσημος είναι ότι θα μπορέσω να παροτρύνω νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον κόσμο της γαστρονομίας, θα μπορέσω να αναδείξω τοπικά προϊόντα της περιοχής μου όπως και μικρούς παραγωγούς και τέλος να ξεκινήσω μια επανάσταση μέσα στον κόσμο της κουζίνας για να σταματήσει το bullying, η άσχημη συμπεριφορά και η κοροϊδία που δέχονται οι νέοι μάγειρες. 

Μάλιστα έλεγε ότι θέλει να μαγειρέψει για το, γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
Ο λόγος που θα του μαγείρευα είναι γιατί νομίζω μας "μεγάλωσε" με την πυγμή του και την φωνή του, ακούγοντάς τον κάθε πρωί να μάχεται για όλους τους πολίτες και γιατί είναι η φωνή που άκουγα όταν ξυπνούσα από μικρό παιδί μέχρι τώρα. Θα του μαγείρευα ένα παραδοσιακό σπετζοφάι, μιας και είμαι από το Πήλιο, με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι

έλεγε ο ίδιος. 

Ο Τιμολέων Διαμαντής κατάφερε να πείσει τους κριτές του MasterChef και να πάρει μία από τις 50 ποδιές που αποτελούσαν το εισιτήριο του διαγωνισμού. Στις οντισιόν στάθηκε μπροστά από τους κριτές και παρουσίασε καραβίδα σοτέ με κρέμα από λευκό ταραμά και τουρσί σέλερι. 

«Μαγείρεψε ψύχραιμα, καθαρά και παρουσίασε ένα εξαιρετικό πιάτο. Η υφή είναι σωστή, το ψήσιμο σωστό. Τέτοια πιάτα ψάχνουμε στο Master Chef. Τέτοια πιάτα ανεβάζουν το επίπεδο του διαγωνισμού», σχολίασαν οι κριτές, καλώντας τον σεφ να διαλέξει ποδιά και να περάσει στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού. 


Πριν την οντισιόν ο Τιμολέων Διαμαντής ήταν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου εργαζόταν σε αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ,μέχρι τα 21 του δεν ασχολιόταν με τη μαγειρική, αλλά ήταν βαφέας αυτοκινήτων.
Μέχρι τα 21 έκανα ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα, βαφέας αυτοκινήτων και εντελώς τυχαία άρχισα να μαγειρεύω. Αυτό με οδήγησε στο να γραφτώ σε μία σχολή και να ασχολούμαι πιο πολύ

είχε αναφέρει ο ίδιος στην οντισιόν.
Ο νεαρός μάγειρας, λίγο μετά την μεγάλη του νίκη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις:
Έγινε. Το έλεγα από την αρχή. Μιλούσα και στους τοίχους στο σπίτι. Ήρθα για να κερδίσω και το έκανα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θεωρώ ότι είμαι ευλογημένος από τον Θεό. Συγκίνηση, χαρά και ευτυχία που κατάφερα να κάνω περήφανη την οικογένειά μου. Μπαίνω σε έναν καινούριο χώρο, όσον αφορά το τηλεοπτικό. Και πιστεύω να κάνω πραγματάκια. Βήμα-βήμα. Και να είμαι λίγο ήρεμος. Το μόνο που θα ήθελα να κάνω από την αρχή, είναι να είμαι πιο κοντά με τα περισσότερα παιδιά.

Έγχρωμη καρικατούρα του νικητή MasterChef 2, Τιμολέοντα Διαμαντή. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.


Αν σου άρεσε, μπορείς να δεις ακόμη μερικές καρικατούρες MasterChefGR

Post a Comment