Αποκλειστικό: Οι καρικατούρες του Μανώλη Σαρρή και της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη απο τον τελικό του #MasterChefGR
apokleistiko oi karikatoures tou manoli sarri kai ths spyridoulas karampoutaki apo ton teliko tou masterchef 3
Μανώλης Σαρρής νικητής του MasterChef 3 καρικατούρα

 

Άλλο ένα MasterChef τελείωσε την περασμένη Τετάρτη. 


Ο διαγωνισμός μαγειρικής MasterChef 3 έλαβε τέλος  με τον Μανώλη Σαρρή να είναι ο μεγάλος νικητής.

Ο Μανώλης κατάφερε να πάρει τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef  και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Ο 26χρονος Μανώλης από την Πάρο που όμως ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ, δήλωσε αρχικά συμμετοχή μαζί με τον συγκάτοικο, πρώην συνάδελφο και πολύ καλό του φίλο, αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει μέρος δυστυχώς.

Αν και θεωρεί πως ακούγεται κλισέ αλλά είναι αληθινό, αυτό που τον βοήθησε πάρα, πάρα πολύ να μπει στο παιχνίδι είναι η στήριξη των φίλων και της οικογένειάς του.

Για τον Μανώλη φαγητό σημαίνει αγάπη. Ήταν ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης μέσα στην οικογένειά του. Όταν το συνειδητοποίησε μεγαλώνοντας, αποφάσισε να το κάνει και εκείνος και να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αγάπη του.

Δηλώνει πεισματάρης, ειλικρινής, ήρεμος, τίμιος και λιγότερο αλαζόνας απ’όσο μπορεί να δείχνει. Παραδέχεται πως κάποιες φορές γίνεται και λίγο τεμπελάκος.

Η έννοια του μέντορα για εκείνον είναι σε κάθε άνθρωπο που θα πιστέψει και θα επενδύσει στον άλλο. Είναι εκείνος που σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου και θα σε βοηθήσει συγχρόνως να διορθώσεις και τις ατέλειές σου.

Αν πει πως είναι έτοιμος για όλα θα είναι ψέμα! Σίγουρα περίμενε οτιδήποτε τρελό να συμβεί μέσα στο MasterChef και απλά ήλπιζε να είναι όσο πιο έτοιμος μπορεί για να ανταπεξέλθει.

Το πιάτο, που περιγράφει την αγάπη είναι τα γεμιστά χωρίς κιμά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του.

Θεωρεί πως όταν θες να κερδίσεις κάτι, πάντα χάνεις κάτι άλλο. Είναι επιλογή του να χάσει ορισμένα πράγματα για να μπει στο MasterChef και σίγουρα δεν το μετανιώνει.

Αν ήταν υλικό κουζίνα θα ήταν σκόρδο, γιατί garlic is life!

 Για να κερδίσει το παιχνίδι θα μαγειρέψει καλά και θα δείξει σε κριτές και συμπαίκτες ότι το θέλει πολύ! Τελικά το κατάφερε!

Και όχι μόνο αυτό. Κατάφερε να κερδίσει και την δοκιμασία του Silver Award με τις 10.000 ευρώ και ένα επαγγελματικό μαχαίρι για σεφ, το οποίο χάρισε στον Σελίμ Σελτζούκ, περσινό παίκτη του MasterChef που η παραγωγή είχε προσκαλέσει, μαζί με άλλους παίκτες, για να συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία στο πλευρό των 9 που είχαν απομείνει.

Στο μαγαζί του Σελίμ είχα την ευκαιρία να γιορτάσω τα 35α γενέθλια μου και να του χαρίσω  την καρικατούρα που είχα φτιάξει γι αυτόν.

Παρόλο που στην οντισιόν ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος  την είπε άσχημα στον Μανώλη,  τον επέλεξε εν τέλει  για την ομάδα του στο bootcamp και αποδείχθηκε λαχείο αυτή του η επιλογή.

Για τον μεγάλο νικητή του MasterChef, Μανώλη Σαρρή, δημιούργησα την καρικατούρα του με νερομπογιές και πενάκια, περιγράφοντας το χαρακτηριστικό του ύφος με το ανασηκωμένο κεφάλι, τo γνωστό "άθλιο" πουκάμισο, όπως τουλάχιστον σχολίαζε ο μέντοράς του, παραλλαγμένο ελαφρώς για τις ανάγκες του MasterChef, τόσο ώστε να γίνει ακόμη πιο "άθλιο".

Φόντο ένα εξωτικό μέρος όπου σίγουρα θα απολαύσει τον τίτλο του αλλά και τα χρήματα που κέρδισε.



apokleistiko oi karikatoures tou manoli sarri kai ths spyridoulas karampoutaki apo ton teliko tou masterchef 3
Σπυριδούλα Καραμπουτάκη καρικατούρα MasterChef

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη από τον Βόλο έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Το πολύ δύσκολο γλυκό, της στέρησε την νίκη παρόλο που κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δημιούργησε εκπληκτικά γλυκά.

Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef για να κερδίσει μαθαίνοντας από τους καλύτερους. Τη βοήθησε πολύ να μπει στο παιχνίδι η πίστη του άντρα της και των δικών της ανθρώπων.

Η μαγειρική για τη Σπυριδούλα σημαίνει έρωτας χωρίς ταμπού.Χαρακτηρίζει τον εαυτό της δυναμική, ανεξάρτητη και νευρική.

Για εκείνη μέντορας σημαίνει πατέρας - καθοδηγητής. Ήθελε εξαρχής να είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και αισθάνεται υπέροχα, που πραγματοποίησε την επιθυμία της.

Δήλωνε πως είναι γεννημένη για ανατροπές και πως ανυπομονούσε να τις ζήσει μέσα στο παιχνίδι.

Ένα πιάτο που περιγράφει τον έρωτα είναι μια τέλεια μακαρονάδα με καραμελωμένη πανσέτα και αμύγδαλα.

Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα πολεμούσε σαν αγρίμι και πράγματι το έκανε.
Πολλά πράγματα,  θα της έλειπαν μπαίνοντας στο σπίτι του MasterChef αλλά με τη δημιουργικότητα και την καθημερινή ανυπομονησία για το ποιο θα είναι το επόμενο πιάτο, πίστευε πως θα τα καταφέρει.

Αν παρομοίαζε τον εαυτό της με κάποιο υλικό της κουζίνας, θα ήταν ζουμερή σπαλομπριζόλα.
Από την αρχή δήλωνε με κάθε τρόπο ότι αυτή θα είναι η επόμενη Ελληνίδα MasterChef και παραλίγο να το πετύχει. Ωστόσο έσπασε ρεκόρ, μιας και έγινε η πρώτη γυναίκα που φτάνει στον τελικό του διαγωνισμού στο ελληνικό MasterChef.

Και για την Σπυριδούλα, φυσικά, ζωγράφισα την καρικατούρα της, με τα γνωστά μου πλέον αγαπημένα υλικά. Την έκανα λίγο μάγισσα, όπως αρέσκεται πότε πότε να παρομοιάζει τον εαυτό της.
Άλλωστε το μαλλί και το έντονο μακιγιάζ στα μάτια έφταναν για να με ωθήσουν προς αυτή την ιδέα.




apokleistiko oi karikatoures tou manoli sarri kai ths spyridoulas karampoutaki apo ton teliko tou masterchef 3
Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Κουτσόπουλος και MasterChef 3. Γιατί το παιχνίδι παίζεται αλλιώς.

Στο MasterChef 2 είχα δημιουργήσει τις καρικατούρες των κριτών. Αυτή του σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου έγινε viral  μόλις εκείνος την δημοσίευσε στο προφίλ του στο instagram. 

Στις αρχές του φετινού διαγωνισμού, είχα κάποια στιγμή την ιδέα να παίξω με το λογότυπο του MasterChef 3. Έφτιαξα ένα σκίτσο με τους τρείς κριτές να παίζουν με το έπαθλο καθώς είναι και πολύ παιχνιδιάρηδες.

Έτσι, ο Σωτήρης Κοντιζάς  έχει γυρίσει  στο πλάι το έπαθλο ώστε το πασίγνωστο "m"  να φαίνεται σαν "3" και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να εξαπολύει την γνωστή του ατάκα "σατανά". Ο ...λεβέντης Πάνος Ιωαννίδης στην μέση απορεί γιατί κάνει ακόμη παρέα αυτούς τους δύο.

Δεν κατάφερα να το "χώσω" κάπου κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά σήμερα νομίζω είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κλείσει ένας κύκλος. Γιατι είπαμε: Το παιχνίδι φέτος παίχτηκε αλλιώς.

Το όλο project MasterChef, όπως έχω ονομάσει τις καρικατούρες που δημιουργώ για τους παίκτες και τους κριτές, βρήκε απήχηση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πέρυσι παραχώρησα συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Star, του καναλιού που φιλοξενεί τον διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef. Πλήθος γνωστών ιστοσελίδων έγραψαν για την δουλειά μου αυτή.

Δημοσιότητα πήρε και φέτος το project MasterChef  με πρώτη και καλύτερη την τηλεόραση του OPEN που παρουσίασε την δουλειά μου και μια μίνι συνέντευξη μου στην πρωινή εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" με την Σίσσυ Χρηστίδου.



Για να δεις τις καρικατούρες όλων των παικτών του MasterChef 3 παρακολούθησε το βίντεο που έχω ετοιμάσει στο κανάλι μου στο YouTube  και κάνε εγγραφή.




Στο MasterChef 4 που θα ακολουθήσει θα ήθελες να συνεχίσω να δημιουργώ τις καρικατούρες των παικτών; 

Περιμένω την γνώμη σου στα σχόλια από κάτω!



tags: Διαγωνισμός Μαγειρικής | MasterChef | Star TV, master chef συμμετεχοντες, MasterChef 3: Aυτός ο παίκτης αποχώρησε από το διαγωνισμό, καρικατούρα, έγχρωμη καρικατούρα, καρικατούρες, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, project MasterChef, caricature, caricatures, greek cartoonist, starchanneltv

Post a Comment