Επίθεση δημάρχου σε δημοσιογράφο
Επίθεση δημάρχου σε δημοσιογράφο είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή την επίθεση του δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη σε δημοσιογράφο που κάλυπτε το δημοτικό συμβούλιο.
Επίθεση δημάρχου σε δημοσιογράφο είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή την επίθεση του δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη σε δημοσιογράφο που κάλυπτε το δημοτικό συμβούλιο.
 Άποψη του Νότου φύλλο 932 , 5 Ιουνίου 2018

Μπορεί να πέρασε περίπου ένας μήνας από το γεγονός το οποίο καυτηριάζει η γελοιογραφία που παρουσιάζω σήμερα, αλλά η σημασία της είναι διαχρονική. Η γελοιογραφία που δημιούργησα με χρώματα γκουάς και πενάκι που δημοσιεύτηκε στην κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στις 5 Ιουνίου, σχολιάζει την συμπεριφόρα του δημάρχου Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη απέναντι σε δημοσιογράφο που κάλυπτε δημοσιογραφικά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας στις 22 Μαϊου 2018.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, κάνοντας κατάχρηση ακόμα και της ίδιας της εξουσίας την οποία κατέχει με εντολή του Γορτύνιου λαού, όταν προκλητικά και κατά παράβαση όλων των κανόνων λειτουργίας των δημοτικών συνεδριάσεων ζήτησε, χωρίς να είναι σε θέση να αιτιολογήσει επαρκώς το λόγο, να αποχωρήσει η κάμερα και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Άποψη του Νότου» και του ειδησεογραφικού site «apopsilive.gr» από τη συνεδρίαση.
Η «απαίτηση» αυτή εκφράστηκε υπό μορφή εντολής, δέκα λεπτά μετά την έναρξη της υποβολής ερωτήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους προς τον Δήμαρχο σε θέματα που αφορούσαν καθαρά τη λειτουργία του Δήμου και εφόσον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των ερωτήσεων και ο λόγος ήταν στον Δήμαρχο για να δώσει τις προβλεπόμενες απαντήσεις.

Αναίτια, απρόκλητα και αδικαιολόγητα ο Δήμαρχος Γόρτυνας όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, στρεφόμενος προς τη δημοσιογράφο που εκείνη την ώρα είχε εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης, ζήτησε «αποκλειστικά» και μόνο από αυτήν να κλείσει την κάμερα και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ενημέρωση των συμβούλων. Για να προσθέσει λίγο αργότερα την καθαρά υποκειμενική του άποψη ότι  η δημοσιογράφος «δεν λειτουργεί αντικειμενικά, αλλά είναι κατευθυνόμενη» χωρίς φυσικά να κατονομάζει από ποιόν κατευθύνεται ούτε φυσικά από ποια γεγονότα απορρέει αυτή του η εκτίμηση.

Σημειωτέον ότι δεν είχε προηγηθεί καμία απόφαση για διεξαγωγή της συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών» όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις και σημειωτέον ότι στην αίθουσα υπήρχαν και αρκετοί δημότες εκείνη την ώρα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.
Όμως ο κ. Σχοιναράκης δεν έδειξε να ενοχλείται παρά μόνον από την παρουσία μιας συγκεκριμένης δημοσιογράφου εις βάρος της οποίας μάλιστα δε δίστασε να προχωρήσει και σε απρεπή χειρονομία, ζητώντας προκλητικά να επισπεύσει την αποχώρησή της από την αίθουσα. Χειρονομία και «έκρηξη οργής» που για κακή του τύχη καταγράφηκαν από την κάμερα.

Το έμβλημα του δήμου είναι ο ταύρος που κλέβει την Ευρώπη καθώς κατά τον μύθο ο Δίας ως ταύρος με την Ευρώπη στην πλάτη του, σταθηκε στη Γόρτυνα να ξαποστάσει. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε η παραπάνω γελοιογραφία με τον ρόλο του ταύρου και μάλιστα μαινόμενου, να έχει ο δήμαρχος και τον ρόλο της Ευρώπης, η δημοσιογράφος.

 Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 

tags:Καταδικάζουν την επίθεση του δημάρχου Γόρτυνας, Οι απίστευτοι τραμπουκισμοί του δημάρχου Γόρτυνας, Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, επίθεση σε δημοσιογράφο, δήμαρχος επιτέθηκε σε δημοσιογράφο στην Κρήτη.

Post a Comment