Τσίπρας : Ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου

tsipras kammenos se tentomeno skini aspromauri geloiografia
Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζουν οι δυο συγκυβερνήτες

Ραγδαίες εξελίξεις παρατηρούνται στον κυβερνητικό σχηματισμό τις τελευταίες μέρες.


Μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μάθαμε ότι έπεσε μεγάλος τσακωμός μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά. 

 Είχε προηγηθεί η άσκηση εξωτερικής πολιτικής από τον Υπουργό Άμυνας όταν έκανε επίσκεψη στις ΗΠΑ, εκφράζοντας προσωπικές γνώμες για την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τις στρατιωτικές βάσεις των Αμερικάνων στην Ελλάδα.. 

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, γνωρίζει πολύ καλά οτι σαν κυβερνητικός εταίρος μπορεί να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο κλίμα αυτό δημιούργησα την παραπάνω ασπρόμαυρη γελοιογραφία μου όπου πάνω σε τεντωμένο σκοινί βαδίζουν οι δυο συγκυβερνήτες.



kotzias kammenos ena epikindino didimo gia tsipra aspromauri geloiografia
Κοτζιάς και Καμμένος: οι ογκόλιθοι της κυβέρνησης Τσίπρα

Καυγάς στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

 Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς ήρθαν σε αντιπαράθεση για τις απόψεις που εξέφρασε ο πρώτος για την συμφωνία των Σκοπίων αλλά και για δήθεν μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους. 

ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να τα χρειάστηκε με την σύγκρουση των δυο ογκόλιθων της κυβέρνησης του. Ευτυχώς που ο Κοτζιάς δυσφόρησε αφού ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά κάλυψε τον Καμμένο και υπέβαλε την παραίτηση του την οποία ο Τσίπρας έκανε στο άψε σβήσε δεκτή. 

Η παραπάνω γελοιογραφία βέβαια δημιουργήθηκε χωρίς να έχω ενημερωθεί ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει παραιτηθεί. Είχα μόνο την εικόνα ακόμη, ότι ενδέχεται να παραιτηθεί...


tsipra ekane dekti paraitisi upourgou exoterikwn nikou kotzia aspromauri geloiografia
Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς ως δύσκολοι φρονιμίτες στο στομα του Αλέξη Τσίπρα

Και ενώ έγινε δεκτή η παραίτηση Κοτζιά από τον Αλέξη Τσίπρα, εγώ ήμουν σε διαδικασία αφαίρεσης δύο φρονιμίτων από την δεξιά μου μεριά. 


Εδώ και ένα μήνα είχα αρχίσει να έχω πόνους και τελικά πήγα στον οδοντίατρο ο οποίος μου έκλεισε ραντεβού εχτές το βραδάκι. Ο Πάνω(ς) ήθελε μόνο εξαγωγή ενώ ο άλλος (ο κάτω) εγχείρηση. 

Πήγα ομολογώ λιγάκι φοβισμένος, διότι η τελευταία φορά που πήγα σε οδοντίατρο για εξαγωγή κυνόδοντα ήταν μάλλον στα δέκα μου. Και τότε έπρεπε να βγάλω δυο, αριστερά και δεξιά, πάνω ή κάτω τώρα δεν θυμάμαι. Και αυτό γιατί έβγαιναν δεύτεροι κυνόδοντες δίπλα στους υπάρχοντες(!). 

Ήταν να βγει ο καθένας σε διαφορετικό ραντεβού, αλλά όταν ο πρώτος βγήκε χωρίς να καταλάβω τίποτα, είπα στην γιατρό να τελειώνουμε και με το δεύτερο. Έλα όμως που δεν μου έκανε την χάρη και με ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να βγει και πόναγε. 

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν κάθισα στην πολυθρόνα του οδοντίατρου της γειτονιάς. Τσακα τσάκα οι αναισθησίες και δώστου, τράβα, πέρα-δώθε μέχρι να βγεί. Μόνο πόδι για κόντρα πάνω στην μούρη μου δεν έβαλε ο γιατρός. Τόση αντίσταση το άχρηστο δόντι. Παρόλα αυτά βγήκε χωρίς να καταλάβω τίποτα. 

Σειρά είχε ο κάτω, για εγχείρηση. Ήρθε και ο δεύτερος γιατρός ονόματι Πάνος... Πήξαμε στους Πάνους σε αυτή την ανάρτηση... Τέλος πάντων. Και αυτός μια από τα ίδια. Γρήγορος όμως. Για πότε άρχισε να με ράβει ούτε που κατάλαβα. Γύρισα σπίτι χωρίς να νιώθω την δεξιά μου πλευρά και μακάριζα τα αναισθητικά που κάνουν τόση καλή δουλειά. 

Όταν όμως άρχισε να περνά η επίδραση ήρθαν τα δύσκολα. Μέχρι να με πιάσουν τα παυσίπονα, για καμιά ώρα πονούσα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να σταθώ. Εν τέλει μετά τα μεσάνυχτα καθώς προσπαθούσα να κοιμηθώ, ρε τον μπαγάσα, τι πήγα και σκέφτηκα...;;; 

Μια ιδέα για γελοιογραφία που να έχει μέσα πόνο, φρονιμίτες, αγωνία, Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά. Και με αυτή την ...γλυκιά εικόνα, κατάφερα να κοιμηθώ. Όταν ξύπνησα το πρωί, αρκετά καλύτερα από τη χθεσινή νύχτα, κάθισα στο γραφείο μου και υλοποίησα την νυχτερινή πονεμένη και αλλοπρόσαλλη ιδέα...!


 
 
Ασπρόμαυρες γελοιογραφίες με αφορμή την είδηση για τις άγριες κόντρες Καμένου - Κοτζιά . Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη


Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Νίκο Κοτζιά

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

  Buy Me A Coffee

Post a Comment