Γελοιογραφίες με παπάδες
geloiografies me papades
Εκκλησιαστικά συνθήματα στους τοίχους

 

Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας ήταν το θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες


Ένας διαχωρισμός όπου ακόμη μένει στα λόγια καθώς καμία ιστορική συμφωνία δεν έχει επέλθει παρά τις αντίθετες μεγαλειώδης δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Ιερά σύνοδος, εκκλησία της Κρήτης αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις για την παύση πληρωμών των κληρικών από το κράτος.

Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ιδιωτικοποιεί τα πάντα και ταυτόχρονα γιγαντώνει το κράτος με δικά της παιδιά σε μια προσπάθεια να κοροϊδέψει τους πάντες με σκοπό να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων και από την άλλη να γίνει αρεστή στους Ευρωπαίους εταίρους, προσπαθεί με πασαλείμματα και δήθεν συμφωνίες να δείξει ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση που τα καταφέρνει σε όλα.

Οι φωνασκίες του Τσίπρα πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός για τις ιδιωτικοποιήσεις που ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γίνανε γαργάρα μετά και ιδιωτικοποίησε ότι υπήρχε γύρω του σε εξευτελιστικές τιμές.

Αφού πρώτα απαξίωσε εντελώς τους οργανισμούς που είχε σκοπό να ιδιωτικοποιήσει, τακτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, δικαίως τώρα οι παπάδες της ασπρόμαυρης γελοιογραφίας μου ανησυχούν για το που θα καταλήξει η εκκλησία και αν με αυτές τις πρακτικές  κινδυνεύει να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της. Γι αυτό και γράφουν επαναστατικά συνθήματα στους τοίχους.  




geloiografies me papades efimerida patris
Εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου 13 Νοεμβρίου 2018
Έτσι, λόγω της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι κληρικοί μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για κατάργηση της ιδιότητας του δημόσιου υπάλληλου για τους παπάδες και την παύση μισθοδοσίας τους από την ενιαία αρχή πληρωμών, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. 

Για παράδειγμα, πριν μερικές μέρες ένας παπάς συνελήφθη να οδηγεί, μεθυσμένος, ανάποδα σε κεντρικό μονόδρομο του Ηρακλείου στην Κρήτη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες επιτέθηκε σε αστυνομικούς. 


Συγκεκριμένα χτύπησε έναν αστυνομικό και δάγκωσε άλλον ένα. Μπροστά στην δύσκολη αυτή κατάσταση που πρώτη φορά βρίσκονται οι Έλληνες ιερείς, μπορεί να πιούν ένα ποτηράκι παραπάνω για να πνίξουν τον πόνο τους και να παρανομήσουν άθελα τους. 

Αυτός ο άθεος Τσίπρας τα φταίει όλα. Και σαν να μην φτάνει αυτό οι αστυνομικοί τους συλλαμβάνουν χωρίς καμία ντροπή αλλά κυρίως χωρίς συντροφική αλληλεγγύη την ώρα που εκείνοι χάνουν την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, αυτοί αμαρτάνουν παραμένοντας δημόσιοι υπάλληλοι. 


Το συγκεκριμένο γεγονός μου θύμισε ένα ωραίο ανεκδοτάκι που θα μοιραστώ μαζί σου: 


Γίνεται τρακάρισμα όπου εμφανώς φταίει ο παπάς που οδηγεί το ένα αμάξι. Ο άλλος οδηγός βγαίνει βρίζοντας και  βλέπει τον παπά. 

Εκείνος για να τον ηρεμήσει του λέει πως τίποτα δεν πάθαμε, σωθήκαμε χάρη στο θεό και τέτοια και με χαρά του δείχνει στο κάθισμα του συνοδηγού πως το μπουκαλάκι με την θεία κοινωνία δεν έχει πάθει τίποτα από την σύγκρουση και θεωρώντας το θαύμα, του προτείνει να πιεί. 

Ο άλλος οδηγός τι να κάνει, με τα θεία δεν είναι να τα βάζει κανείς, πίνει λίγο και ο ιερέας τότε του λέει θριαμβευτικά: "Να δω τώρα πως θα πείσεις την αστυνομία ότι δεν έχεις πιεί"...!


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 




tags: Παπάς που δάγκωσε αστυνομικό: Δεν θυμάμαι τίποτα, Ιερέας οδηγούσε μεθυσμένος, συνελήφθη, Ιερέας επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο Ηράκλειο, Ηράκλειο: Μεθυσμένος ιερέας οδηγούσε ανάποδα, Ιερέας Ηράκλειο: Παπάς χαστούκισε και δάγκωσε αστυνομικούς, Ανήκουστο: Μεθυσμένος ιερέας οδηγούσε ανάποδα και δάγκωσε αστυνομικό
Σκύλος δαγκώνει άνθρωπο. Δεν είναι είδηση. Παπάς δαγκώνει αστυνομικό, είναι; Κρήτη, Ηράκλειο, εφημερίδα Πατρίς, #γελοιογραφία, #γελοιογράφος, #γελοιογραφίες, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis

Post a Comment