Τσίπρας - Ιερώνυμος: Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τ' αφτιά μου
tsipras ierwnymos istoriki sumfwnia diahwrismos kratous ekklisias geloiografia
Τσίπρας-Ιερώνυμος: Σύμφωνο συμβίωσης

Συμφωνία ή όχι για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας;


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ιστορική συμφωνία ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως δεν υπάρχει συμφωνία, μόνο συζητήσεις.


Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκαν Τσίπρας και Ιερώνυμος  για να συζητήσουν το ζήτημα του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος. Μετά το τέλος της συνάντησης αυτής, ο Πρωθυπουργός μίλησε για ιστορική συμφωνία. 

Αυτή προβλέπει την κατάργηση της ιδιότητας του Δημόσιου υπάλληλου για τους κληρικούς και την παύση μισθοδοσίας από το κράτος και την αρχή ενιαίων πληρωμών. Ωστόσο οι κληρικοί θα συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από το κράτος αλλά με μορφή επιχορήγησης. 

Ακόμη, θα φτιαχτεί ένα κοινό ταμείο που θα το διαχειρίζονται κράτος και εκκλησία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με απώτερο στόχο, στο μέλλον, οι ιερείς να πληρώνονται από εκεί. 

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υποσχόμενος πως όταν φύγουν από το δημόσιο οι, περίπου 10.000 ιερείς, θα ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις 10.000 ατόμων στο δημόσιο.

Την επόμενη μέρα όμως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του είπε ότι δεν υπάρχει καμία επί της ουσίας συμφωνία και ότι όλες οι προτάσεις είναι υπό συζήτηση. 

Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος κάνει ναζάκια σε αυτή την σχέση αδυνατώ να καταλάβω.

Γι αυτό και η γελοιογραφία της ημέρας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" παρουσιάζει τους δύο, Τσίπρα και Ιερώνυμο, κράτος και εκκλησία να κρατούν ένα σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι στην μόδα τελευταία και ξινίζουν λίγο με αυτό οι παπάδες. 

Πάντως η αλήθεια είναι πως ούτε "παντρεμένοι" το παίζουν αλλά ούτε και χωρισμένοι, οπότε πάει γάντι το σύμφωνο συμβίωσης που τα καλύπτει όλα αλλά ταυτόχρονα τα αφήνει και όλα ανοιχτά.

Υπήρξαν φυσικά αντιδράσεις από την ιερά σύνοδο, την εκκλησία της Κρήτης αλλά και φυσικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Έτσι τα μουτράκια των κληρικών, στην έγχρωμη γελοιογραφία μου, πίσω από τον Ιερώνυμο είναι στεναχωρημένα, ενώ των οπαδών του Τσίπρα και της κυβέρνησης είναι χαμογελαστά και ευχαριστημένα από το σθένος και την πυγμή που δείχνει ο Αριστερός ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά...

Κύριε ελέησον


 Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 


tsipras ierwnymos istoriki sumfwnia diahwrismos kratous ekklisias geloiografia
Άποψη του Νότου και apopsilive

Άποψη του Νότου φύλλο 953 , 13 Νοεμβρίου 2018

 

tags:Τσίπρας - Ιερώνυμος: Οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, Αντιδράσεις Μητροπολιτών για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, Ιερώνυμος και Τσίπρας απέναντι στο λαό, Αλέξης Τσίπρας-Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πώς αγάπησαν αλλήλους, Εκκλησία της Κρήτης: Σκληρό ανακοινωθέν ως
απάντηση στη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, Τσίπρας - Ιερώνυμος: Κοινό ανακοινωθέν για ιστορική συμφωνία,
Τσίπρας - Ιερώνυμος στο Μαξίμου για διαχωρισμό του Κράτους με την Εκκλησία, Ιστορική συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για εκκλησιαστική περιουσία, Σε ιστορικό συμβιβασμό κατέληξαν Τσίπρας και Ιερώνυμος, Άποψη του Νότου, γελοιογραφία της ημέρας, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, Πάνος Ιατρίδης, apopsilive, IaTriDis

Post a Comment