Επεισόδια και πάλι στο #Πολυτεχνείο
epeisodia kai pali sto politehneio aspromauri geloiografia
Πολυτεχνείο: 17 Νοέμβρη 2018


Επεισόδια και πάλι στο Πολυτεχνείο στην 45η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών


Για άλλη μια φορά στις 17 Νοέμβρη 2018 έγιναν επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Μετά το τέλος της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και μόλις έπεσε η νύχτα, διάφορα άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ μέσα από το Πολυτεχνείο.


Η αστυνομία επιστράτευσε το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό, την γνωστή "αύρα" η οποία έσβηνε τις φωτιές που άναβαν οι βόμβες μολότοφ.

Πραγματικά κάθε χρόνο μένω με την ίδια απορία: Πως και γιατί αυτά τα άτομα μπαίνουν στο Πολυτεχνείο και επιδίδονται σε αυτού του είδους τις ενέργειες; Από την άλλη ποιο είναι το σχέδιο της αστυνομίας; Κάθε χρόνο τα ίδια. Δεν αλλάζει στο ελάχιστο τίποτα. 

Θα μπουν τίποτα ρεμάλια στην πορεία, μπορεί να την προβοκάρουν κιόλας και τα ΜΑΤ θα βρουν ευκαιρία να ρίξουν δακρυγόνα και να δείρουν και κανέναν. Και μετά θα μπούν άλλα ρεμάλια μέσα στο Πολυτεχνείο, άγνωστο πως, και θα αρχίσουν το γνωστό παιχνιδάκι με τις μολότοφ, τις φωτοβολίδες τις πέτρες και τα μάρμαρα. Και οι μπάτσοι απέξω θα απαντούν με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου λάμψης. Τα έχουμε μάθει απέξω πια... 

Ήθελα να ήξερα, οι δήθεν αυτοί αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές ή όπως διάολο αλλιώς θέλουν να τους λένε ή να το παίζουν, τι νομίζουν πως κάνουν; Αναβιώνουν εκείνη την ημέρα; Απέναντι σε ποιούς; Στην αστυνομία; Γιατί έχει θύλακες φασιστών; Ή για την "χούντα" του Τσίπρα όπως ακούω κάποιους να λένε και μου σηκώνεται η τρίχα. 

Αλλά έτσι είναι, έχουμε ισοπεδώσει όλες της έννοιες των λέξεων μέσα στις οποίες και οι λέξεις φασισμός, χούντα, δικτατορία. Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι τις εκστομίζουν τόσο εύκολα. Αλλά ούτε την λέξη ντροπή νομίζω πως ξέρουν. 

Η Δημοκρατία έχει κανόνες, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Και αν το κράτος παρεκτρέπεται πρέπει να είμαστε εκεί για να του υπενθυμίσουμε ποιος είναι ο ακριβής ρόλος του. Άλλωστε το κράτος είμαστε εμείς. "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".


Πόσα και πόσα αναρχοαριστερά παλικαράκια που το παίζουν επαναστάτες του γλυκού νερού δεν είναι παιδιά ή συγγενείς πλουσίων ή πολιτικών ή διάφορων άλλων που απαρτίζουν τους φορείς του κράτους μας; 

Η μόνη τους συμβολή είναι να τα σπάνε και να καίνε; Πόσοι από αυτούς ψήφισαν τον Τσίπρα άραγε; Τον νέο αυτό αριστερό ηγέτη που θα φέρει τα πάνω κάτω; Πόσο παραμύθι έφαγαν; Αλήθεια ποιος φταίει γι αυτό; Για τα παραμύθια όλων των πολιτικών. Αυτοί που τα λεν οι εμείς που τα κατεβάζουμε αμάσητα;

Και για να παίξω κι εγώ με τις δικές τους λέξεις, ναι, είναι φασισμός να διαλύεις μια ειρηνική πορεία μνήμης. Είναι φασισμός να μπαίνεις σε ένα κρατικό ίδρυμα που μετά τις οκτώ το βράδυ κλείνει, να το καταλαμβάνεις και να πετάς βόμβες, να σπάζεις ή να καίς αυτά που εγώ και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας πληρώνουμε. 

Είναι φασισμός να σηκώνει ο Κορκονέας το όπλο του και να πυροβολεί. Ναι, είναι φασισμός να σε δέρνουν τα ΜΑΤ γιατί φοράς πράσινα παπούτσια και να προφασίζονται ζαρντινιέρες. Ναι,είναι φασισμός, ο Ρουπακιάς  που μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα όπως φασισμός είναι να περνάς εξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να εκτελείς εν ψυχρώ Χρυσαυγίτες. 

Είναι φασισμός να κάνουν ότι θέλουν στα Πανεπιστήμια κάποιοι επειδή έτσι γουστάρουν. Ναι, είναι φασισμός να σκίζεις της αφίσες της αντίπαλης παράταξης μέσα στο Πανεπιστήμιο και καταστρατήγηση του ασύλου. 

Ναι, είναι φασισμός να κατεβάζεις τον κόσμο από το τρόλεϋ και να το καις. Ναι, είναι φασισμός να σου μειώνουν την σύνταξη από τα λεφτά που είναι δικά σου, τα πλήρωνες μια ζωή... Αλλά πως θα αντιδράσουμε σε αυτά; Με περισσότερη βία; Με περισσότερο φασισμό; Ήθελα να ήξερα αυτά τα αριστερά παιδαρέλια, λίγο Γκάντι, λίγο Μαντέλα δεν έχουν διαβάσει;

Φέτος τα πράγματα αντιστράφηκαν σε σχέση με την 17 Νοέμβρη του 1973. Τότε που οι φοιτητές ύψωσαν την φωνή τους, εκφράστηκαν ελεύθερα. Τότε που όλα τα 'σκιαζε η δικτατορία. Τότε που δεν σε άφηναν να μιλήσεις, δεν σε άφηναν να σκεφτείς, να ονειρευτείς. 

Τότε που σε έστελναν εξορία, που σε πήγαιναν στην Μπουμπουλίνας και σε σάπιζαν στο ξύλο. Τότε που οι φοιτητές και όλος ο κόσμος τραγούδαγε, φώναζε συνθήματα και έλεγε τους φαντάρους αδέρφια μας και ας υπηρετούσαν την δικτατορία. 

Γιατί ήθελαν εκλογές, γιατί ήθελαν Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. Και γι αυτά τους αντιμετώπισαν με το τανκ, τα όπλα, τα ΛΟΚ, την αστυνομία. Γι αυτά σκότωσε η Χούντα.

Θες που φέτος ήταν ακριβώς οι αντίστοιχες μέρες με τότε, 16 Νοεμβρίου Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου Σάββατο; Θες που μια αριστερή κυβέρνηση που η πρώτη της δουλειά ήταν να καταθέσει στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να αλλάξει η μέρα της μαρμότας του Πολυτεχνείου; 


Γι όλα αυτά δημιούργησα την παραπάνω γελοιογραφία γιατί με θλίβει το γεγονός αυτό που επαναλαμβάνεται κάθε μα κάθε χρόνο. Φασίστες μέσα, αριστεροί απέξω. Αριστερή κυβέρνηση...

Το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό σε αυτή τη χώρα είναι τα ΜΑΤ, από την εποχή του Μαρκεζίνη...



Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για το Πολυτεχνείο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment