Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο εξωτερικών
o alexis tsipras sto ypourgeio exwterikwn geloiografia apopsilive
Τσίπρας εναντίον Τσίπρα
o alexis tsipras sto ypourgeio exwterikwn geloiografia apopsilive

Άποψη του Νότου φύλλο 952 , 6 Νοεμβρίου 2018

Δυο εβδομάδες υπουργός εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά το υπουργείο εξωτερικών.

Σε μια προσπάθεια να μην χαθεί η τόσο πολύτιμη, όπως φαίνεται, συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας αποφάσισε να το παίξει εκτός από Πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών. Εγώ βέβαια θα το ονόμαζα: "υπουργός Πρεσπών" αλλά τέτοιο πράγμα δεν θα μπορούσε να γίνει. Μην κοιτατε τώρα το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης... Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο που λένε...!

Και δηλαδή πείτε μου στην τελική ποιον άλλον να βάλει που να παίζει τα εξωτερικά θέματα στα δάχτυλα;;; Και αυτόν που κάτι σκάμπαζε, λέμε τώρα, τον σούταρε μη θιχτεί ο Πανούλης και του κόψει ξαφνικά το μεγαλείο. 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ξαναπείτε μου δηλαδή ποιος θα μιλήσει καλύτερα στο εξωτερικό;;;; Τα αγγλικά του Τσίπρα ως γνωστόν είναι εξαιρετικά(για εκείνον)... Για όλους εμάς τους υπόλοιπους δεν ξέρω. Μην του λένε άλλα και άλλα καταλαβαίνει και τούμπαλιν;;; Το φοβούμαι.

Και επειδή μόλις αναλαμβάνει κάποιος νέος υπουργός σε αυτή την κυβέρνηση κάτι συμβαίνει, και ο Αλέξης μας δεν έμεινε έξω από αυτό. Με το που ανέλαβε νέος υπουργός εξωτερικών, να σου οι Αλβάνοι ξεθάρεψαν και φάγανε τον Κατσίφα, να σου οι Τουρκαλάδες ξαναμιλάνε για casus belli και βγαίνει ο Μπαρμπαρόσας και αλωνίζει στα Αιγαία και κάτι τέτοια περίεργα. 

Και ακριβώς επειδή τέτοιες δυσκολίες έχουμε συχνά πυκνά θέλουμε και ένα μάγκα υπουργό εξωτερικών. Όχι τώρα ο Τσίπρας που δεν ξέρει πόσες είναι οι 360 μοίρες, ποια είναι η Λέσβος και ποια η Μυτιλήνη και αν έχει η θάλασσα σύνορα... Ανατρίχιασα και μόνο που τα γράφω. 

Ευτυχώς βέβαια που έχουμε και τον Καμμένο να μαζέψει τα μπόσικα αμα γίνει καμια στραβή. Ξέρετε, να κατεβάσει στρατό, να βουλιάξει κανένα Τούρκικο σκάφος, να ρίξει κανένα αεροπλάνο, τέτοια πράγματα, αντρίκια...

Δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που κάποιος πρωθυπουργός αναλαμβάνει κάποιο υπουργείο ταυτόχρονα, λόγω κάποια ειδικής ανάγκης. Αλλά με τον Τσίπρα νιώθω ότι φύτρωσε ξαφνικά άλλος ένας ίδιος. Γι αυτό και η γελοιογραφία της ημέρας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" απεικονίζει δύο Τσίπρες. Και πιστεύω αν κάποιος σκεφτεί κάτι τέτοιο θα νιώσει πως βλέπει εφιάλτη ή το πιο ανώδυνο πως έχει μεθύσει αγρίως.
  

Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 



tags:Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας, Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, Πρώτη μέρα του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών, Ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας, Alexis Tsipras - Δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης, Σε εξαιρετικό κλίμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, Άποψη του Νότου, εφημερίδα, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, apopsilive

Post a Comment