1η Νοεμβρίου: Δωρεά οργάνων
prwti noemvriou panellhnia imera dwreas organwn kai metamosheusis geloiografia me mousika organa
Δωρεά οργάνων

1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης.

 

Η 1η Νοεμβρίου - Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) από το 2007

Δεν το θυμόμουν ότι ήταν σήμερα. Παρόλα αυτά καθώς επέστρεφα από το σχολείο το μεσημέρι, το πληροφορήθηκα από το ραδιόφωνο. 
 
Αμέσως μου ήρθαν διάφορες ιδέες και ανησύχησα κιόλας μήπως η ιδέα η τελική που δημοσιεύω τώρα έχει δημιουργηθεί από κάποιον άλλο γελοιογράφο. Η αλήθεια είναι πως δεν το έψαξα καθόλου. 

Δέχτηκα επιρροές από κάποιο παλιό σκίτσο του Αρκά όπου ο άγγελος, στην συλλογή "Η ζωή μετά" εξηγούσε στον πεθαμένο ότι οι άγγελοι δεν έχουν φύλο. 
 
Ο πεθαμένος απορούσε πως είναι να μην έχει κάποιο όργανο ανάμεσα στα πόδια και πολύ φυσικά ο άγγελος του απάντησε ότι θα ήταν κάπως άβολο να έχει κανείς μια κιθάρα ανάμεσα στα πόδια!

Μετά θυμήθηκα τον πασίγνωστο παραλογικό συλλογισμό με τον αστυνόμο, το μπουζούκι και το όργανο που στο τέλος ο αστυνόμος καταλήγει να είναι μπουζούκι...! 
 
Εν τέλει με όρεξη από την ιδέα που σκαρφίστηκα, δημιούργησα αυτή τη γελοιογραφία με πενάκι και ξυλομπογιές.
 
Είναι λίγο μπλακ χιούμορ θα έλεγε κανείς, αλλά όσοι με γνωρίζετε καλά, ξέρετε ότι αρέσκομαι σε αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν σχολιάζω αρνητικά την όλη καμπάνια για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας κάποια στιγμή, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος. 

Ίσα ίσα, σχολιάζω την στάση μας απέναντι στην μη αλληλεγγύη που επιδεικνύουμε καθημερινά προς τους συνανθρώπους μας και πόσο μάλλον σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα. 
 
Αν, χτύπα ξύλο, πάθει κάτι μη αναστρέψιμο κάποιος από μας και ζωτικά όργανα παραμείνουν άθικτα, μπορούν να σώσουν κάποιον άλλο άνθρωπο. Γιατί να μην του προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα;;; 

Επ' ευκαιρία να προτείνω μια εξαιρετική κατά τη γνώμη μου ταινία με θέμα την δωρεά οργάνων. Είναι του 2008 και έχει τίτλο "Seven pounds" (επτά ζωές είναι ο ελληνικός τίτλος) με πρωταγωνιστές τον Γουίλ Σμιθ και την Ροζάριο Ντόσον. Δείτε τη. Δυνατή και συγκινητική.

Αυτά για σήμερα. Καλό μήνα να ευχηθώ!


 
 Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη 

 
Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία με μπλακ χιούμορ

Post a Comment