Αποκλειστικό: Δείτε ποιος έβαλε φυλακή τον Γιάννο Παπαντωνίου
apokleistiko o paulos polakis vazei filaki ton gianno papantwniou geloiografia apopsilive
Ο Παύλος Πολάκης περνά χειροπέδες στον Γιάννο Παπαντωνίου
apokleistiko o paulos polakis vazei filaki ton gianno papantwniou geloiografia apopsilive

Άποψη του Νότου φύλλο 951 , 30 Οκτωβρίου 2018

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου


Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην υπουργός άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, προφυλακίστηκε μετά από απόφαση του δικαστηρίου.


Τον έκρινε ένοχο ότι έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά ως δωράκια για να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρία την αναβάθμιση ορισμένων φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Πρόκειται βέβαια για προφυλάκιση αφού η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει και η οποία κρίθηκε από πολλούς σκληρή απόφαση άνευ λόγου. Το δικαστήριο προφασίστηκε πως αν παραμείνει ελεύθερος μπορεί να τελέσει και άλλες αξιόποινες πράξεις όπως ξέπλυμα χρήματος ή μεταφορά σε άλλες τράπεζες πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί καθώς έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. 

Ούτε φυσικά τίθεται λόγος ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό γιατί αν ήταν θα το είχε κάνει τα τελευταία χρόνια που διερευνάται η υπόθεση του. 

Το ενδιαφέρον όλης αυτής της υπόθεσης είναι  πως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης πριν μερικές μέρες έκανε μια δήλωση η οποία δημιουργεί ερωτηματικά.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο  Πολάκης είπε μεταξύ άλλων ότι "θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή", ζητώντας παράλληλα να μην δίνεται αναβολή σε προανάκριση για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. 

Όπως υπογράμμισε, "πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη", καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, "υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών". 

Ότι και αν εννοούσε ο Παύλος Πολάκης, δημιούργησε σίγουρα δεύτερες σκέψεις για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την σχέση της με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως η δικαιοσύνη κάνει σωστά το έργο της χωρίς να δέχεται πιέσεις ή ακόμα και εντολές.

Στην γελοιογραφία της ημέρας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" ο Παύλος Πολάκης βάζει ο ίδιος τις χειροπέδες στον έκπληκτο Γιάννο Παπαντωνίου, για να τον οδηγήσει στη φυλακή.


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 



tags: 
Γιάννος Παπαντωνίου: Η προφυλάκιση και οι προβληματισμοί, Πώς ο Γιάννος Παπαντωνίου έπεσε στα βράχια - Η άνοδος και η πτώση , Ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια αντιμετωπίζει ο Γιάννος, Γιάννος Παπαντωνίου. Η κατάθεση του φίλου του που τον "έκαψε", Προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου , Γιατί μπήκε στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η γυναίκα του, Πολάκης για Παπαντωνίου: «Γιάννο μου το μαντήλι σου βρέθηκε λερωμένο», Παύλος Πολάκης: Επίθεση και χλεύη σε Γιάννο Παπαντωνίου , Τι απαντάει ο Π. Πολάκης στον Γ. Παπαντωνίου, Π. Πολάκης: Το «δόγμα Σημίτη» πληρώνει ο Γ. Παπαντωνίου, ΣΥΡΙΖΑ, δικαιοσύνη, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, Άποψη του Νότου, apopsilive, IaTriDis

Post a Comment