Χωρισμός κράτους εκκλησίας
hwrismos kratous ekklisias geloiografia
Συμφωνία Ιερώνυμου και Τσίπρα

Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι κληρικοί δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι και δεν θα μισθοδοτούνται από το κράτος αλλά θα πληρώνονται με ένα είδος επιδότησης.

Αυτά συμφώνησαν Τσίπρας και Ιερώνυμος εχτές όσον αφορά τον περιβόητο διαχωρισμό Εκκλησία και Κράτους. Βέβαια στην ουσία δεν προκύπτει κανένας διαχωρισμός αν δει κανείς την πραγματικότητα των όσων δήλωσαν εχτές.

Κοινό ταμείο για την Εκκλησιαστική περιουσία και για την μισθοδοσία των κληρικών δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Κοροϊδευόμαστε το λοιπόν. Λες και η επιδότηση αντίς μισθοδοσίας από το Ελληνικό κράτος αλλάζει τα πράγματα. 

Εκτός βέβαια αν, όπως αφήνει να εννοηθεί και η ασπρόμαυρη γελοιογραφία μου, αρχίσουν και οι κληρικοί να πληρώνονται από το ΕΣΠΑ.

Βέβαια ο Τσίπρας θα φανεί φοβερός και τρομερός μεταρυθμιστής αφού θα παύσει με την μία 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, αλλά από την άλλη υπάρχει και χειρότερο σενάριο: Να προσλάβει 10.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους που όπως μαθαίνω θέλει λέει να καλύψει τις (πάγιες και διαρκείς)
ανάγκες του κοινωνικού κράτους. 

Ποιο αοριστολογία πεθαίνεις. Για να μην σχολιάσω ποιοι και πως θα διοριστούν. Εκτός αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς όπου ο Γαβρόγλου προτίθεται να μονιμοποιήσει γύρω στους 15.000. 


Εκεί αλλάζει το πράγμα, όχι γιατί ανήκω στη εκπαιδευτική κοινότητα απαραίτητα, αλλά γιατί η εκπαίδευση έχει ανάγκη από προσωπικό πραγματικά. Γιατί και πολλά κενά υπάρχουν και γιατί στους αναπληρωτές τους βγαίνει ο πάτος και τους τρώει η αγωνία σε ποια γωνιά της Ελλάδας θα διδάσκουν κάθε χρονιά.

Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα. Ο Τσίπρας που τον είχαν όλοι για άθεο και λύσσαξαν, αφού πήγε στον Πάπα να πάρει την ευχή του πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, μετά μας άφησε κάτι λευκά περιστέρια πρώτη μούρη σε κάτι Θεοφάνια και τώρα, ενώ μας το παίζει πως έσκισε την σχέση Εκκλησίας-Κράτους, έκανε το δέσιμο αυτό πιο ισχυρό. 

Και έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια που λένε. Όσοι μασάνε σανό ακόμη ή φοράνε ροζ γυαλιά, ο Τσίπρας είναι πιστός στις υποσχέσεις του και από την άλλη όλοι οι θεούσοι και οι θεούσες μαζί του. 

Να δεις μετά για πότε ξαναβγαίνει ο Αλέξης και θα με θυμηθείς. Να δούμε βέβαια και αν αυτή η ρήση με τις δυο βάρκες ισχύει ή όχι τελικά. Γιατί ο Πρωθυπουργός μας πατάει σε πολλές βάρκες. Με τον Καμμένο αντίβαρο όμως μπορεί και να του κάτσει. Και αν του κάτσει;;; Την κάτσαμε...!


 Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram  


tags:Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας: Το παρασκήνιο της συμφωνίας, Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, Γκάλοπ: Συμφωνείτε με τον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους; Το «θαύμα» για την... ιστορική συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου δεν άντεξε ούτε μια ημέρα,
Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Η βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην ιστορία η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, Η «συμφωνία» Ιερώνυμου με Τσίπρα πάει στην Ιεραρχία - Κλιμάκωση των αντιδράσεων, Ιστορική συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για εκκλησιαστική περιουσία, Αντιδράσεις Μητροπολιτών για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, Διχάζει πολιτικούς και ιερείς η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, Πάνος Ιατρίδης, blogger, IaTriDis

Post a Comment