Άστρο λαμπρό μας οδηγεί
astro lampro mas odigei egxrwmh geloiografia apopsilive

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ετοιμασίες για το εκλογικό τραπέζι καλά κρατούν.


Το λαμπρό άστρο της Βηθλεέμ μας οδηγεί, όχι στην φάτνη του Χριστού, αλλά στην κάλπη.

 

Τα αγγελάκια έχουν μεταμορφωθεί σε φακέλους με ψηφοδέλτια που δεν ψάλλουν το "ωσαννά" αλλά το: "και ξανά και ξανά..." 

Δυο σίγουρα εκλογικές διαδικασίες μαζί και μια μπόνους προαιρετική αναλόγως πως θα πάνε τα πράγματα... Δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές και πιθανόν βουλευτικές, αν δεν γίνουν νωρίτερα...  

Πρέπει να φτιάξω και την μεταδημότευση μου για να ξέρω που θα ψηφίσω όταν έρθει η ξαφνική εκείνη ώρα. 

Τελευταίως είμαι δηλωμένος ως δημότης Βιάννου, Ηρακλειώτης δηλαδή, Κρητικός. Αλλά λέω να τα φέρω πίσω στην Αθήνα μετά από πολλά πολλά χρόνια. 

Τα εκλογικά μου δικαιώματα τα είχα πιο πριν στο Άστρος. Ευτυχώς που δεν τα μετακόμισα και Κομοτηνή. 

Μπορούσα να ψηφίσω εκεί που ζούσα αλλά έπρεπε να συμπληρώνεται κάποιος αριθμός εκλογέων για να μπορεί να στηθεί κάλπη για τους Αρκάδες. Δεν στήθηκε ποτέ. 

Άλλη μια φορά, καλοκαίρι ήταν οι εκλογές την μερα που κατέβαινα από Κομοτηνή και υπήρχε μάλλον κάποια πιθανότητα να μπορώ να ψηφίσω. Ωστόσο ξεχάστηκα σε ποια έξοδο από την εθνική οδό να βγώ, μπλέχτηκα σε κάτι συνοικίες με το αμάξι και πέρασε η ώρα που έκλειναν οι κάλπες. 

Συνεπώς με τούτα και με κείνα έχω να ψηφίσω κάτι χρόνια. Άσε που είναι και ασύμφορες οι άτιμες. Και άντε να είναι μια Κυριακή! Αν έχει και δεύτερη;;; Πάει ο μισθός! Γι αυτό θα φέρω εδώ κοντά τα χαρτιά μου να είμαι ήσυχος και οικονόμος. 

Αυτά είχα να πω και άλλο κανένα, μεθύστε με το αθάνατο κρασί του 21... Άσχετο αλλά μου ρθε.

Τέλος πάντων! Καλές γιορτές να έχουμε καλά να περάσουμε όλοι, να γυρίσουμε όλοι και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και υγεία και ευτυχία και μπλα μπλα μπλα, τα γνωστά, ξέρετε τώρα.

Κατα τα άλλα, αυτή ήταν η έγχρωμη γελοιογραφία της εβδομάδας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" που όπως πάντα δημιουργώ με νερομπογιές και πενάκι.

Ενημερώνω πως στον λογαριασμό μου στο instagram θα δημοσιεύονται Χριστουγεννιάτικες γελοιογραφίες παλαιότερων ετών, οπότε μείνετε συντονισμένοι!



Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

astro lampro mas odigei egxrwmh geloiografia apopsilive
apopsilive.gr
Άποψη του Νότου φύλλο 958 , 18 Δεκεμβρίου 2018

Post a Comment