Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι
tous ekato eftasan oi nekroi apo thn pirkagia sto mati aspromaurh geloiografia



Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι.



Τους 100 έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι. Τη μάχη για τη ζωή έχασε 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.



Ο 73χρονος υπέκυψε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, από ισχυρό σηψαιμικό επεισόδιο ύστερα από 145 ημέρες νοσηλείας.



Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου χρειάστηκαν λιγότερες από 12 ώρες για να συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα ελληνικά χρονικά: ο θάνατος δεκάδων πολιτών, παιδιών, ηλικιωμένων, οικογενειών, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης.


Σε διάστημα μιας ώρας και 40 λεπτών, οι φλόγες κατέστρεψαν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δάσος, πριν σβήσουν στη θάλασσα, στο Κόκκινο Λιμανάκι και στην Αργυρά Ακτή.

Πέντε μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα εκείνης της ημέρας, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές για τους ανθρώπους που κατοικούσαν στην περιοχή την ίδια στιγμή που η επίσημη πολιτεία τους έχει ξεχάσει.

Δημιούργησα αυτή την ασπρόμαυρη γελοιογραφία για να θυμηθούμε, όσοι έχουμε ξεχάσει, τι συνέβη στους συμπολίτες μας το καλοκαίρι που μας πέρασε, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

Μία νεκρόκασα και δυο μάτια δακρυσμένα εκ των οποίων το ένα Μάτι μαυρισμένο συνθέτουν την στρογγυλοποίηση της τραγωδίας που καλό θα ήταν να μας γίνει επιτέλους μάθημα σε πολίτες και κράτος.


Άντε, σας μαύρισα την ψυχή Χριστουγεννιάτικα αλλά δεν φταίω εγώ. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

Post a Comment