Ο δρόμος Μεσαρά-Ηράκλειο έτοιμος το Πάσχα
o dromos mesara hrakleio etoimos to pasxa eghrwmh geloiografia apopsi tou notou
Καλό Πάσχα

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ.  Δέδες δήλωσε πώς μέχρι τον Μάρτιο ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά θα είναι έτοιμος.


Μετά από 25 χρόνια που "κατασκευάζεται" ο δρόμος της Μεσαράς φαίνεται πως με εντολή Σπίρτζη οδεύει προς την αποπεράτωση του. 


Άργησε βέβαια λιγουλάκι αλλά μάλλον άρχισε να πιέζεται αφόρητα από την ημερομηνίες με κίνδυνο να χαθούν  τα λεφτά του έργου.

Ο κ.Δέδες έκανε επίσκεψη στο έργο και δήλωσε πως λίγα πράγματα χρειάζεται να γίνουν για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Είναι βέβαιος πως μέχρι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος και άρα το Πάσχα η μετακίνηση των εκδρομέων θα γίνει με ευκολία πλέον αλλά και με ασφάλεια.

Ανησυχεί βέβαια για τον καιρό, μήπως τελικά τους χαλάσει τα σχέδια... Αυτό που όταν τα κάνουμε μούσκεμα θα φταίει ο καιρός, δεν το καταλαβαίνω...! Μάλλον γι αυτό θα βγήκε η φράση: "Τον κακό σου τον καιρό"

Εμένα μου θυμίζει ωστόσο μια ατάκα από γελοιογραφία για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο που θα την παραλλάξω λίγο σε : "Η βροχή και η κακοκαιρία μας ημπόδισε την αποπεράτωσιν.."

Η  έγχρωμη γελοιογραφία της εβδομάδας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" σχολιάζει ακριβώς όλα τα παραπάνω σουρεαλιστικά που συμβαίνουν τόσα χρόνια σε αυτό το πολύπαθο έργο που οι κάτοικοι της περιοχής της Μεσαράς περιμένουν με αγωνία να τελειώσει και να το χρησιμοποιήσουν.

Ένα έργο που ελπίζω  να εξαλείψει τα τροχαία ατυχήματα και παράλληλα  θα δώσει πνοή στον τόπο και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του, τουριστική αλλά και αγροτική καθώς μεγάλος όγκος αγροτικών προϊόντων παράγεται στην Μεσαρά και διανέμεται στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εν μέσω Χριστουγέννων λοιπόν σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα...!



 

Έγχρωμη γελοιογραφία - χιουμοριστικό σκίτσο, για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στο φύλλο 957, με αφορμή την είδηση πως ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη




Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.
Κάνε κλικ εδώ:
Ανάσταση στον δρόμο της Μεσαράς

Post a Comment