Η σπαρακτική έκκληση της Γκρέτα Τούνμπεργκ για την κλιματική αλλαγή

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία βραβεύτηκε πρόσφατα με το "εναλλακτικό νόμπελ" για την δράση της ενάντια στην κλιματική αλλαγή. 

i sparaktiki ekklisi tis greta thunberg gia tin klimatiki allagi egxromi geloiografia

Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα σου δώσει πολλές πληροφορίες για την νεαρή "μαχήτρια" με το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Άκουσα και διάβασα διάφορα για την ομιλία της στον ΟΗΕ. 

Πόσο υποκριτές είμαστε;;; Πόσο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την αλήθεια για το κλίμα;;; Πόσο δύσκολο είναι τελικά να αλλάξουμε συνήθειες σκεπτόμενοι τις μελλοντικές γενιές;;;

Συχνά, μου δίνεται η ευκαιρία, στο σχολείο που διδάσκω εικαστικά, να μιλήσω στους μαθητές για το περιβάλλον, για την ανακύκλωση και για την ρύπανση. Προσπαθώ να τους κάνω να καταννοήσουν πως η γή ανήκει σε όλους και περισσότερο στους επόμενους που θα έρθουν και χρειάζεται να την φροντίζουμε και να την προστατεύουμε.

Φέρνω πάντα το παράδειγμα με το αυτοκίνητο και την βενζίνη. Όταν αυτή τελειώσει, πάμε στο βενζινάδικο και ξαναγεμίζουμε το ρεζερβουάρ. Ο πλανήτης μας όμως θα συνεχίσει να μας προσφέρει όλα τα ωφέλη του χωρίς να εισάγει το "καύσιμο" του από κάπου αλλού.  Θα πρέπει να μπορεί να συνεχίσει να ανακυκλώνει την ύλη του. Και για να μπορεί να το κάνει αυτό πρέπει να αφήσουμε τον "μηχανισμό" της γης να λειτουργεί σωστά όπως ¨κατασκευάστηκε"

Αυτό προσπαθεί να κάνει σαφές η Γρέτα Τούνμπεργκ. Ένα μικρό κορίτσι που αισθάνεται την απειλή της καταστροφής της γης πολύ έντονα. 

Και αποφάσισε να δράσει ενάντια στα προγνωστικά. Και τα κατάφερε. Και θα συνεχίσει. Και θα πρέπει σύντομα να γίνει το παράδειγμα για όλους.

Η εμφάνιση της στον ΟΗΕ ήταν σίγουρα αξιοπρόσεκτη. Γι αυτά που είπε, για τον τρόπο που τα είπε και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε. 

Εγώ εντυπωσιάστηκα από όλα τα παραπάνω αλλά και από το φούξια φόρεμα που φορούσε, μπροστά στον γαλάζιο τοίχο καθώς σκεπτόμουν πόσο πράσινο έχει μέσα της.

Ο συνδιασμός αυτών των έντονων χρωμάτων τα οποία είναι αποτέλεσμα της υπέροχης φύσης του πλανήτη μας, με ενέπνευσε για να δημιουργήσω την παραπάνω έγχρωμη γελοιογραφία με το σχήμα της γης να αντικαθιστά το πρόσωπο της Γκρέτα και την προσταγή "ΤΩΡΑ". 

ΤΩΡΑ πρέπει να δράσουμε, όχι αύριο. Αύριο θα είναι αργά, πολύ αργά



Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram







tags: Γκρέτα αποτύχαμε, Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ποια είναι η 16χρονη για την οποία μιλάει όλος ο πλανήτης
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιδίδεται στην απόλυτη καταστροφολογία, Aφιέρωμα: ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ SUPERSTAR, Σύνδρομο Ασπεργκερ : Η διαταραχή από την οποία πάσχει η Γκρέτα Τούνμπεργκ, Άρτος, θεάματα και κατασκευάσματα... Το παραμύθι «Γκρέτα Τουνμπεργκ», Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διχάζει το διαδίκτυο το κορίτσι που παράτησε το σχολείο για το περιβάλλον, Τι στο καλό είναι τελικά η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που αναγκάζει τους ισχυρούς να ντρέπονται…, Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ποστάρει την πορεία των μαθητών στο Σύνταγμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κλέψατε την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας, "Το φαινόμενο Γκρέτα" ή μια επινόηση για την οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών, Greta Thunberg : Η συγκλονιστική ομιλία μιας 16χρονης στην Ευρωβουλή, κλιματική αλλαγή, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist


Post a Comment