25η Μαρτίου 2020 - Η μάχη του Κορονοϊού
25η Μαρτίου 2020. Εν μέσω πανδημίας Κορονοϊού, η εκατοστή ενενηκοστή ένατη επέτειος από το ξέσπασμα της επανάστασης του 1821 μας βρίσκει τους Έλληνες  περίεργα.

Είναι φανερό πως αυτή την παγκόσμια κρίση, η χώρα μας και το κράτος μας, καταφέρνει να την αντιμετωπίσει με τέτοια σοβαρότητα που ίσως ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ξαναβιώσει στην ιστορία μας. Και ας λένε ορισμένοι αδαείς...

eikosti pempti martiou dio xiliades eikosi i maxh tou koronoiou egxrwmh geloiografia myxalandri
Η μάχη του Κορονοϊού

 25η Μαρτίου 2020 - Η μάχη του Κορονοϊού


Στο πνεύμα της εθνικής ομοψυχίας, που οφείλουμε όλοι αυτή τη στιγμή να μας διακατέχει, δεν θα γκρινιάξω, δεν θα καταγγείλω και δεν θα κράξω όπως αρκετοί κάνουν.

Θα τους παρακαλέσω από του βήματος τούτου να μην το συνεχίσουν. Δεν βοηθάει κανέναν και δεν αποδίδει τίποτα, παρά μόνο φόβο, πανικό, διχόνοια και ενδεχομένως λανθασμένες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Η ανθρωπότητα έχει περάσει και στο παρελθόν ανάλογες δοκιμασίες και κατάφερε να τις ξεπεράσει, προχωρώντας μπροστά ολοένα εξελισσόμενη.

Και στις δικές μας τις γενιές έλαχε μια ανάλογη δοκιμασία και είναι στο δικό μας χέρι να πάμε παραπέρα, χωρίς να φαγωθούμε πάλι. 

Τώρα είναι ανάγκη για όλους μας να ακούσουμε τους ειδικούς. Και αύριο, αφού θα έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, δεν χρειάζεται να λογαριαστούμε. Χρειάζεται να τα βάλουμε κάτω και να τα λογαριάσουμε όλοι μαζί. Τι πήγε στραβά πριν, τι μας βοήθησε να βγούμε από αυτή την κρίση και τι πρέπει να κάνουμε για το μέλλον μας.

Ο κοινός σκοπός που ένωσε το μεγαλύτερο ποσοστό των υπόδουλων Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, για να μπορέσουν να αποτινάξουν τα δεσμά της σκλαβιάς, ας γίνει παράδειγμα σε εμάς τους σύγχρονους Έλληνες να ξεπεράσουμε και αυτό το ζόρι μαζί, σαν καλολαδωμένη μηχανή. 

Και ας γίνει ξεκάθαρο  σε όλους, στο παγκόσμιο χωριό μας, πως ο καθένας από το πόστο του μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην ευημερία όλων πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Είναι πλέον αναγκαίο. 
Χωρίς λύσσα, χωρίς να βγάλουμε τα μάτια του άλλου, χωρίς να φάμε τις σάρκες μας. 

Μόνο με λογική γίνεται αυτό, με παιδεία και γνώση...!

Χρόνια μας πολλά. Όλων μας!





Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram


Επειδή λαμβάνω καθημερινά DM  στο instagram για τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιώ για τις γελοιογραφίες και τις καρικατούρες μου, τα έχω συγκεντρώσει παρακάτω:


tags: Διαφορετικός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Τι αλλάζει λόγω κοροναϊού, 25η Μαρτίου: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην εποχή του κορονοϊού, Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, 25η Μαρτίου: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την εθνική μας επέτειο, Σακελλαροπούλου: "Δίνουμε ιστορική μάχη και θα νικήσουμε", 25η Μαρτίου 2020: Δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών πάνω από την Αττική, 25η Μαρτίου Εορτασμός: Πώς θα γίνει ακόμα και με Κορονοϊό, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greekcartoonist, myxalandri

Post a Comment