H προφητική γελοιογραφία για την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων Τόκιο 2020

Έτος Ολυμπιάδας φέτος. 2020 και το Τόκιο έχει ετοιμαστεί να υποδεχτεί τους αθλητές από όλο τον κόσμο. 

Πριν μερικές μέρες έγινε η καθιερωμένη αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία εν μέσω πανδημίας Κορονοϊού. 
Μέτρα ιδιαίτερα δεν είδα να έχουν ληφθεί. Μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο αλλά οι μεταλαμπαδιές έγιναν χωρίς καμιά προστασία... 
Έστω να χρησιμοποιούσαν πλαστική δάδα μιας χρήσης βρε αδερφέ. Φαίνεται πως μετά την θεία κοινωνία ούτε η Ολυμπιακή φλόγα κολλάει. Ναι, ναι, αυτά τα θεϊκά διώχνουν μακριά τους ιούς, τρομάρα μας...
olimpiakoi agwnes tokio 2020 neo logotipo egxrwmh geloiografia myxalandri
Το νέο λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Όλος ο κόσμος οργανώνεται αργά ή γρήγορα απέναντι σε αυτή την άγνωστη πανδημία και μόνο οι αθλητικές οργανώσεις αργούν να αναλάβουν δράση. Τα ποδόσφαιρα, τα μπασκετ, τα grand prix... 
Έπρεπε να μολυνθούν πρώτα αρκετοί αθλητές για να πάρουν γραμμή τα μεγάλα κεφάλια πως πάνω από τα λεφτά είναι η υγεία. Και πως χωρίς ζώντες αθλητές ούτως ή άλλως δεν έχει λεφτά.

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2020 - Νέο λογότυπο

 
Τώρα νομίζω πως είναι ανάγκη να έρθει και η σειρά των Ολυμπιακών αγώνων της Ιαπωνίας. Μπορεί βέβαια να είναι για το καλοκαίρι, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια.(λέω και κανα θεοτικό μπας και βοηθήσει γιατι "χείρα κίνει, συν Αθηνά")

Πάνω σε αυτή τη λογική δημιούργησα αυτή την έγχρωμη γελοιογραφία - λογότυπο, για να συμβάλω κι εγώ στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να ακυρώσει τους φετινούς αγώνες.
Και εδώ θέλω να έρθω και να επισημάνω κάτι: Το ότι το καλοκαίρι μπορεί, ενδεχομένως, ίσως να υποχωρήσει η εξάπλωση του Κορονοϊού, δεν σημαίνει πως θα είμαστε ασφαλείς να βγούμε ομοθυμαδόν και να τρέχουμε στα λιβάδια. 

Εγώ σας το λέω: Δεν το κουνώ απ επαέ αν δεν μου πέψουνε το εμβόλιο γι αυτό το πράμμα.


Γιατί τα εμβόλια είναι η σωτηρία της ανθρωπότητας και μην ακούς αυτά που λένε, δυστυχώς πολλοί και ανάμεσα τους και γιατροί, οτι κάνουν κακό.

Έχουμε γλυτώσει τις τελευταίες δεκαετίες από πολλές θανατηφόρες ασθένειες που μάστιζαν τον πληθυσμό της γης. Πλέον δεν μας ακουμπάνε γιατί ο οργανισμός μας έχει αποκτήσει αντισώματα από αυτά τα εμβόλια ακριβώς.

Έτσι είναι και αυτός ο νέος Κορονοϊός. Σαν την πανούκλα, τη χολέρα, τη σύφιλη ή την φυματίωση ή ακόμη και αυτή την λέπρα που όλοι είδαμε στην γνωστή τηλεοπτική σειρά "το νησί".

Ναι βέβαια, να δει ο μισός πληθυσμός της γης τα ραδίκια ανάποδα και οι υπόλοιποι επειδή έχουν γερή κράση να το περάσουν απάλαφρα και να αποκτήσουν αντισώματα. Αυτό να ξέρεις είναι λογική άριας φυλής και φαντάζομαι, αντιλαμβάνεσαι που παραπέμπει...;

Σε κάθε περίπτωση θα παραθέσω την φράση του υπέροχου κύριου Τσιόδρα για να αντιληφθούμε επιτέλους πόσο άνθρωποι μας μένει ακόμη να γίνουμε. Και ακόμη είμαστε στο Α...


Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για την παράταση της ζωής ,τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. 



Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram


Επειδή λαμβάνω καθημερινά DM  στο instagram για τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιώ για τις γελοιογραφίες και τις καρικατούρες μου, τα έχω συγκεντρώσει παρακάτω:


tags: Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς έκανε την αρχή -Δεν στέλνει αθλητές στο Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες σε δύο χρόνια λέει ο Καρλ Λιούις, Ράιαν: «Πολύ σύντομα θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων», Ολυμπιακοί Αγώνες: Προς αναβολή λόγω κορωνοϊού, Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν το 2021, Κορωνοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σε ένα μήνα οι τελικές αποφάσεις από την ΔΟΕ, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ- Ακυρώνονται αγώνες πρόκρισης, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ισως είναι αναπόφευκτη η αναβολή τους, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greekcartoonist, myxalandri

Post a Comment