Η Δικτατορία του Κορονοϊου: #μενουμεσπιτι με εντολή Παπαδόπουλου
i diktatoria tou koronoiou menoume spiti me entoli papadopoulou eghrwmi geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.


21η Απριλίου 1967. Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας τα τανκς βγήκαν στους δρόμους για να επιβάλλουν την Χούντα των Συνταγματαρχών. Πολιτικοί συνελήφθησαν κυριολεκτικά στον ύπνο και οδηγήθηκαν στις φυλακές. Οι συναθροίσεις  απαγορεύτηκαν και όσοι πολίτες είχαν διαφορετικές απόψεις από το καθεστώς, σέρνονταν στην οδό Μπουμπουλίνας για ανηλεή βασανιστήρια. Όσοι γλίτωναν στέλνονταν στα ξερονήσια εξορία, όπου και εκεί δέχονταν σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια.

Στην πρώτη συνέντευξη του ο Παπαδόπουλος ως υπουργός Προεδρίας μας είπε τα εξής:

“Η χώρα διήρχετο μια κρίση αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίο είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου, η αδυναμία της συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκληση του ανωτάτου άρχοντα της χώρας είχε περιαγάγει τη χώρα εις αδιέξοδον. Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών ανελάμβανε να βοηθήσει των ανώτατον άρχοντα για να αναζητήσει λύση εντός των συνταγματικών πλαισίων της ανευθυνότητος του δια να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μιαν αναρχική αντίληψη, η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνο να αλωθεί η χώρα από τον κομμουνισμόν. Οι Έλληνες και κατά ιστορική παράδοση αλλά και κατά τη βασική κοινωνική αντίληψη και αγωγή δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι προς τον κομμουνισμό. Διότι ο κομμουνισμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείο κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν που αποτελεί τη βάση της διαπαιδαγωγήσεως των Ελλήνων κατά τον δρόμο της ιστορίας. Προ αυτής της καταστάσεως ο Εθνικός στρατός αι ενοπλαι δυναμεις της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρο του πολιτικού κατασπαραγμού, έκρινε ότι όφειλε να παρέμβει για να αποτρέψει τον δρόμο προς τον κρημνόν”.

Λίγο παρακάτω μας το έπαιξε  και γιατρός:

«…Μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άσθενούς, τον όποιον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον όποιον εάν ό χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της έγχειρήσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της έγχειρήσεως νά του χαρίση τήν άποκατάστασιν τής υγείας του, νά τον όδηγήση εις τον θάνατον… Οί περιορισμοί τους όποιους θά έπιβάλλωμεν είναι τό δέσιμον του άσθενούς επί τής κλίνης διά νά ύποστή ακινδύνως τήν έγχείρησιν.» 

Στη συνέχεια δημοσιογράφος τον ρώτησε πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωση του ασθενούς και εκείνος απάντησε:

Ό χρόνος άναρρώσεως του άσθενούς μετά τήν έγχείρησιν, έξαρτάται άπό τήν βαρύτητα τής ασθενείας, τήν όποίαν αυτήν τήν στιγμήν δέν μπορω νά προσδιορίσω.»

Και κάπου εκεί ήταν, που μπήκε ο γύψος...!


i diktatoria tou koronoiou menoume spiti me entoli papadopoulou eghrwmi geloiografia
#μενουμεσπιτι


Στις 6.30΄ το πρωί της 21ης Απριλίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός των ενόπλων δυνάμεων άρχισε να μεταδίδει την ανακοίνωση:

"Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας

Ακολούθησε η ανάγνωση υποτιθέμενου βασιλικού διατάγματος:

Στη συνέχεια επήλθε η πειθαρχημένη διαβίωση:


"Μέχρι νεωτέρας διαταγής απαγορεύεται η κυκλοφορία εις τας οδούς της πόλεως πάσης φύσεως οχημάτων και πεζών
Μέχρι νεωτέρας διαταγής απαγορεύεται η ανάληψις καταθέσεων εκ των τραπεζών και των ταμιευτηρίων
Μέχρι νεωτέρας διαταγής απαγορεύεται η αγορά χρυσών λιρών και γενικώς ξένου συναλλάγματος
Μέχρι νεωτέρας διαταγής διακόπτονται τα μαθήματα των σχολείων...".


Στις πρώτες σελίδες του αθηναϊκού Τύπου εμφανίστηκε εντολή του αρχηγού του ΓΕΣ για τις "Υποχρεώσεις των πολιτών":

"Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν

Απαγορεύομεν

-Τας εν υπαίθρω συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων.
-Τας εν κλειστώ χώρω συγκεντρώσεις πλην των δημοσίων θεαμάτων.
-Την καθ' οιονδήποτε τρόπον άσκησιν αντεθνικής προπαγάνδας.
-Την προσωρινήν περίθαλψιν κατ' οίκον προσώπων μην ενοικούντων μετά της οικογενείας ήτις παρέχει την περίθαλψιν, εάν τούτο δεν δηλωθή εντός δύο ωρών εις την οικείαν Αστυνομικήν Αρχήν.
-Την κατοχήν, εγκατάστασιν και λειτουργίαν ερασιτεχνικών ραδιοφωνικών σταθμών και παντός μέσου ανταποκρίσεων και διαβιβάσεων...
Οι παραβάται της παρούσης θα παραπέμπτωνται εις το Έκτακτον Στρατοδικείον.
Αγγελής Οδυσσεύς
Αντιστράτηγος - Αρχηγός ΓΕΣ"


 H "Εθνοσωτήριος Επανάσταση" του #μενουμεσπιτι


53 χρόνια μετά ένας νέος Κορονοϊός έρχεται να κλείσει στα σπίτια του όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα, το κράτος ενήργησε άμεσα για την αποφυγή μεγάλης διασποράς του ιού. Με πλήθος οδηγιών στα ραδιόφωνα, στο internet  αλλά και στην τηλεόραση. 

Ένας άλλος Παπαδόπουλος αυτή τη φορά, βγήκε να μας πει τι να κάνουμε για να σώσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Το ορθοπεδικό μας πρόβλημα το έχουμε λύσει χρόνια. Τώρα σειρά έχει το ανοσοποιητικό μας. Τόσα χρόνια με όλα αυτά που γίνονται, δεν άντεξε και κατέρευσε. Επί της κλίνης των ΜΕΘ πλέον δίδεται ο νέος αγών υπέρ του Έθνους

Αυτή την φορά η Πατρίς συνεχίζει να παραμένει σταθερή αλλά η οικογένεια διαχωρίζεται για την προστασία των γερόντων και η Θρησκεία πάει περίπατο.

Από τις 11 Μαρτίου παίρνονται σταδιακά μέτρα. Πρώτα έκλεισαν τα σχολεία. Παρόλο που οι μικρές ηλικίες δεν έδειχναν στατιστικά να υποφέρουν από τον covid 19. Μπορούσαν ωστόσο ασυπτωματικά να μεταδώσουν τον Κορονοϊό σε ηλικιωμένους συγγενείς τους οι οποίοι ήταν πιο ευπαθείς. 

Στην συνέχεια βγήκε η εντολή να μείνουμε σπίτι και να μην συναθροιζόμαστε γιατί  τα σταγονίδια του βήχα, του φταρμού ή ακόμη και αυτής της ομιλίας μπορεί να αποβούν μοιραία για κάποιον συνάνθρωπο μας ή και για εμάς τους ίδιους.

Μετά κλείνουν οι εκκλησίες αφού πρώτα είχαμε αρκετές διαφωνίες για το αν η θεία κοινωνία κολλάει ή όχι τους πιστούς.

Πάρθηκαν μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τις εταιρείες, τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Διευρύνθηκε το ωράριο των σούπερ μάρκετ για να μπορούν οι συμπολίτες μας να ψωνίζουν τα αναγκαία χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. 

Μπορούμε με ένα απλό SMS να βγούμε να πάμε να ψωνίσουμε είδη πρώτης ανάγκης, ή να βοηθήσουμε κάποιο πρόσωπο που μας έχει ανάγκη, ή να πάμε φαρμακείο. Για να πάμε να ασκηθούμε λίγο ή να βγάλουμε τα κατοικίδια μας βόλτα.

Στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μελέτησαν ακόμη και πως μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα σε άλλο Δήμο από αυτό που διαμένουν...!!!


Έσχατος κίνδυνος να αλωθεί η χώρα από τον Κορονοϊό


Τα μέτρα αυτά μπορεί να φάνηκαν ζόρικα κυρίως γιατί είναι πρωτόγνωρα. Έπρεπε όμως να είναι αυστηρά, με τα πρόστιμα για να αντιληφθούμε γρήγορα το επικίνδυνο της κατάστασης.

Όλη αυτή η τεράστια επιχείρηση του κράτους μας, συνοψίζεται στα εξής τρία πράγματα: Πρώτα από όλα οι ειδικοί μέσα από τα λόγια του κύριου Τσιόδρα μας είπαν ότι δεν ξέρουν πως ακριβώς συμπεριφέρεται αυτή η νέα μετάλλαξη του ιού. Έπειτα ότι θέλει περίπου 14 μέρες για να φανεί αν κάποιος νοσεί από Κορονοϊό και τέλος ότι πρέπει το σύστημα υγείας να μην δεχτεί τεράστιο πλήθος κρουσμάτων για να μπορέσει να αντέξει και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών.

Πέρασαν δυο με τρεις εβδομάδες για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ούτε συνωμοσία είναι, ούτε οι κεραίες 5G  φταίνε ούτε η παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων βρήκε τρόπο να μας κάνει ότι θέλει. Ούτε  όλα αυτά έγιναν για να τιθασεύσουν τον Έλληνα Χριστιανό και να μην μπορέσει να πάει στην εκκλησία το Πάσχα.

Κανείς δεν μας στέρησε τις ελευθερίες μας. Απλά, πρώτη φορά υπήρξε τόσο κράτος στον τόπο αυτό και μπόρεσε να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση. 

Είναι μια ευκαιρία αυτή, να μείνουμε σπίτι μας, να ξεκουραστούμε, να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίνουμε τον υπόλοιπο καιρό, να μείνουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Να αφήσουμε λίγο τη φύση να ξεκουραστεί.

Καταλαβαίνω ότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική, αλλά να σκεφτούμε ότι θα είναι και καλύτερη. Η ανθρωπότητα θα έχει καταγάγει άλλη μια νίκη, μαζί, ενωμένη. Και αυτό πρέπει να μας μείνει. Το μαζί. Γιατί δεν έχουμε κάτι να χάσουμε πέρα από τις αλυσίδες μας.

Ο Κορονοϊος αυτό ήρθε να μας δείξει οτι είναι αταξικός και υπεροκομματικός. Δεν κάνει διακρίσεις. Και εμείς χρειάζεται να τον αντιμετωπίσουμε μαζί, για να σωθούμε όλοι.

Η καμπάνια του #μενουμεσπιτι ήταν αυτή που κράτησε την χώρα όρθια και δεν θρηνεί χιλιάδες νεκρούς όπως συμβαίνει δυστυχώς σε πανίσχυρες άλλες χώρες που δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία ώστε να δράσουν έγκαιρα.



Έγχρωμη γελοιογραφία, με αφορμή την είδηση  για τα 53 χρόνια από την Απριλιανή Χούντα των Συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη



Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.

Κάνε κλικ εδώ: #21_Απριλιου

Post a Comment