Μάθε πως Ιερέας στην φαντασία καλλιτέχνη έψαλε διαφορετικά το Χριστός Ανέστη

Συγκλονιστικό: Πως ο Χριστός νίκησε τον Κορονοϊό


Χριστός Ανέστη εξ εντατικής, Κορονοϊό πατήσας και κανονικότητα εν ζωή χαρισάμενος!

Αυτό φαντάστηκα πως θα μπορούσε να είναι το φετινό Αναστάσιμο μήνυμα.

Έτσι, από το πρωί του μεγάλου Σαββάτου με την ψυχική ανάταση της πρώτης Ανάστασης, καταπιάστηκα με τα πενάκια μου, συμβατικά και ψηφιακά.

Γιατί είχα την διάθεση να δοκιμάσω νέα πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα. Ήθελα να δημιουργήσω μια γελοιογραφία στον υπολογιστή και  να δοκιμάσω μια γραφίδα που από χρόνια έχω, αλλά δεν είχα καταφέρει να εξοικειωθώ με αυτή.


Η Αναστάσιμη λειτουργία του 2020

Ο Κορονοϊός μας έφερε πιο κοντά  και συμφιλιωθήκαμε εγώ και η γραφίδα μου. Όχι πλήρως, αλλά κατά ένα 75% ,μπορώ να πω, πως την έχουμε πετύχει. Σίγουρα η χούφτα είναι αξεπέραστη ...ε, χμ... το χέρι ήθελα να πω...! Συμφωνήσαμε όμως και σε αυτό! Σκίτσο στο χέρι για να έχει τη φρεσκάδα και την αμεσότητα  και χρώμα στον υπολογιστή για φανταστική απόδοση.

iereas sti fantasia kallitehni epsale diaforetika to hristos anesti eghrwmi geloiografia gia tin anastasi tou 2020
Χριστός Ανέστη


Ο Ιησούς Χριστός νικά, όλο το Covid 19

 

Τις άδειες εκκλησίες επισκέφτηκε φέτος ο Αναστάς Χριστός και συνομίλησε με τους συγκινημένους ιερείς για το θέμα του Κορονοϊού


Έκανα τα αναγκαία προκαταρκτικά, αρχικά με τον επιχρωματισμό των γελοιογραφιών για το: "Πάσχα επί Κορονοϊώ" και ύστερα με πειραματισμούς πάνω και σε άλλα εργαλεία του photoshop που πολύ το αγαπώ.

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η μεγάλη ώρα! Έκανα γρήγορα το ασπρόμαυρο σκίτσο μου με μολύβι και πενάκια, χωρίς λεπτομέρειες και το πέρασα στον υπολογιστή! Τι ακριβώς συνέβη εκεί πέρα αδυνατώ να αναφέρω εκτενώς, μα με είχε το θέαμα συνεπάρει, τι σφρίγος, τι ένταση, τι ρυθμός...!

Πιστεύω πως το αποτέλεσμα πρέπει να διδαχθεί στις σχολές αγιογραφίας, να μπει στην ανάλογη βιβλιογραφία και φυσικά οι ιεροί ναοί να ποιήσουν τούτο, οτι δηλαδή να εντάξουν στις αγιογραφίσεις και αυτή την εικόνα, εις την εμήν ανάμνησιν. 

Το θαύμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μας δείχνει τον δρόμο για την καταπολέμηση του νέου Κορονοϊού


Άδειες οι εκκλησίες, γεμάτα τα μπαλκόνια την Ανάσταση του 2020

Την ώρα που γράφω αυτά, στο διπλανό μπαλκόνι την περνάνε φίνα! Ακούω ήχους από πιρούνια και πιάτα, χαρούμενες φωνές, ευχές στα τηλέφωνα υπό μουσική υπόκρουση νησιώτικων τραγουδιών.

Αναλόγως της κατάστασης, καλά τα πάμε. Το βράδυ της Ανάστασης, από βεγγαλικά τα πήγαμε περίφημα! Χαμός έγινε! Κροτίδες, πυροτεχνήματα, κόρνες, απ' όλα είχε ο μπαξές! Αναρωτηθήκαμε κάποιοι, που τα βρήκαν όλα αυτά;

Από όσο με θυμάμαι, δεν πρέπει να έχω κάτσει ποτέ Πάσχα στην Αθήνα. Πάντα στο Άστρος πηγαίναμε. Ακόμα και τότε που έπαθα ανεμοβλογιά και είχα στεναχωρηθεί πολύ στην ιδέα οτι δεν θα πάμε στο χωριό. Τελικά πήγαμε, η αλλαγή περιβάλλοντος με βοήθησε στο να αναρρώσω και κόλλησα τη μάνα μου που, αν θυμάμαι καλά, τότε ήταν που γύρισε από την αποκαθήλωση έτοιμη να πέσει κάτω από την ζέστη και τα λιβάνια της εκκλησίας.

Κάποιες τελευταίες χρονιές έχω κάνει Πάσχα στην Κρήτη, με την κορυφαία όλων εκείνη τη χρονιά που την Μεγάλη Πέμπτη έριξε χαλάζι και την Κυριακή του Πάσχα καιγόμουν από τον καυτό ήλιο!

Στην επαρχία το Πάσχα είναι υπέροχο! Είναι άνοιξη, βλέπεις χρώματα, ακούς μυρωδιές και όλα είναι καταπληκτικά.

Ο Χριστός Ανέστη, αληθώς; Ή... έκατσε σπίτι;


Εντάξει, όσοι είναι στα χωριά τους ήδη, μια χαρά μείνανε σπίτι. Αλλά κι εγώ δεν έχω παράπονο. Ωραίες μέρες έχει, στο διαμέρισμα που μένω έχουμε μεγάλο μπαλκόνι με θέα καθαρή στον Υμηττό. Κήπος από κάτω με λεμονιές και πορτοκαλιές που αναδίδουν ανοιξιάτικα αρώματα...!

Κάναμε εγκαίρως και την παραγγελία μας για κοκορέτσι και γουρνοπούλα από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς και είμαστε κομπλέ. 

Εντάξει δεν είναι σαν το πατροπαράδοτο ψήσιμο. Να ξυπνάς από τα εφτά ξημερώματα να περάσεις τα πνευμόνια και τα συκώτια στη σούβλα και να τυλίγεις μια ώρα καλούμπα το άντερο γύρω γύρω για να ετοιμάσεις το κοκορέτσι, που κατά τις 10:00 αρχίζεις να μασουλάς για πρωινό. Ως που να γίνει το αρνί, έχεις σκάσει από το φαΐ και τσιμπάς καμιά πατάτα μόνο.

Έχεις βέβαια καβάτζα φαγητό για καμιά βδομάδα. Το σιχαίνεσαι, γι αυτό περνάει ένας χρόνος για να το ξαναφάς.

Χριστός Ανέστη. Η νίκη της ζωής έναντι του Κορονοϊού


Ο Κορονοϊός μας τα χάλασε βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή.

Υπομονή και καρτερία διδάσκει ο Χριστός. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό!

Ακολούθησε το παράδειγμα του Χριστού για να γλυτώσεις από τον Κορονοϊό

Αυτά είχα να σας πω, κι άλλο κανένα, μεθύστε με το αθάνατο κρασί του '21. Όχι αυτό το παλιό... Αυτό της επόμενης χρονιάς λέω, του 2021!

Εμπρός αδέρφια, κερδάμε!

Άιντε και χρόνια μας πολλά βρε!



Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση της Αναστάσεως του Χριστού και της νίκης του επι του Κορονοϊού τον Απρίλιο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη 



Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.

Κάνε κλικ εδώ: 25η Μαρτίου 2020 - Η μάχη του Κορονοϊού

Post a Comment