Πατρίς, Κορονοϊός και Άγιο Οινόπνευμα

patris koronoios kai agio oinopneuma eghrwmi geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήρθε και αυτό στην ώρα του. Και είναι πάντα τριήμερο γιατί πρέπει να συνάδει με την τριαδικότητα του θεού, λέω εγώ τώρα.

Το Άγιο Πνεύμα εμφανίστηκε, 50 μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, με την μορφή της φωτιάς πάνω στα κεφάλια των δώδεκα μαθητών. Αυτά κατά την Χριστιανική θρησκεία.

Γνώμη μου είναι πως το πανίσχυρο λόμπι των περιστεριών κατάφερε με υποχθόνιο σχέδιο να παρεισφρήσει στις τάξεις των πρώτων Χριστιανών για να μπορέσει να ικανοποιήσει τα προαιώνια αιτήματα του.

Καθώς γνωρίζουμε όλοι, τα περιστέρια είναι παντού και χέζουν τα πάντα. Κατάφεραν όμως με αυτή την μυστική κίνηση να αποκτήσουν ασυλία εις τους αιώνες των αιώνων. Τι δηλαδή; Μόνο οι αγελάδες θα έχουν ασυλία και θα θεωρούνται ιερές;

Και αυτή η θεωρία είναι τόσο ισχυρή όσο και οι μάχες στις διάφορες οικουμενικές συνόδους μεταξύ πολέμιων και υπέρμαχων της τριαδικότητας του Θεού με μόνο, έωλο, επιχείρημα ότι οι άγιοι πατέρες έχουν την θεία φώτιση. Κατά τα άλλα, άνθρωποι με σάρκα και οστά προσπαθούσαν να πείσουν οι μεν τους δε για το τι θα ισχύει. Κάτι σαν αναθεωρητική βουλή ένα πράγμα...

Μην κοιτάς που μας αποκρύπτουν την μοναδική αλήθεια μιας και η θρησκεία είναι άλλο ένα ισχυρό κέντρο εξουσίας.

Επιφοίτιση του Αγίου Πνεύματος


Να δούμε τελικά αν θα μας φωτίσει τέτοια εποχή, γιατί παρόλο που χαλάρωσαν τα μέτρα για τον Κορονοϊό ο κίνδυνος υπάρχει και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς.

Από την άλλη αν δεις φωτίτσες, όχι, δεν θα είναι το Άγιο Πνεύμα. Τίποτα μπάρμπεκιου στην εξοχή θα είναι και θα πρέπει να καλέσεις το 199 καλοκαιριάτικα και όχι να σταυροκοπηθείς για το θαύμα που εκτυλίσσεται μπροστά σου.


patris koronoios kai agio oinopneuma eghrwmi geloiografia myxalandri

Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει μπροστά στο  πνεύμα να προσθέσουμε έναν οίνο και να γιορτάζουμε προς τιμήν του το Άγιο Οινόπνευμα το οποίο φάνηκε σωτήριο την περίοδο της καραντίνας και όχι μόνο.

Τώρα που επιτράπηκε ξανά το αλκοόλ, ποιος την χάρη μας. Αλλά με μέτρο. Φροντίστε να επιστρέψετε όλοι γιατί μόνο ο Χριστός θα αναστηθεί και αυτό θα γίνει του χρόνου πάλι. Οι υπόλοιποι μόνο πνεύματα και ας προσδοκάτε διάφορα...



Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Δημιουργήθηκε  τον Ιούνιο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη.


Αν σου άρεσε, δες ακόμα μερικές ασπρόμαυρες γελοιογραφίες για παπάδες

Post a Comment