Μάσκα προστασίας απο τα ...σταγονίδια
maska prostasias apo ta stagonidia tis hrisis avgis eghrwmi geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Οι ποινές για την Χρυσή Αυγή

14 Οκτωβρίου 2020: Η πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη ανακοινώνει τις οριστικές ποινές στους καταδικασμένους. Πάνω από 13 χρόνια στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης. Ισόβια κάθειρξη συν 14 έτη στον Ρουπακιά

Η απόφαση επί των ποινών ακολούθησε την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου για αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη μετά από πεντέμιση χρόνια, νίκησε το νεοναζιστικό μόρφωμα που κατάφερε να δρα εγκληματικά, κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη λειτούργησαν ως μάσκα προστασίας από τα ...σταγονίδια του φασισμού που ας μη γελιόμαστε, θα συνεχίσουν να διασπείρονται.

maska prostasias apo ta stagonidia tis hrisis avgis eghrwmi geloiografia
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 16 Οκτωβρίου 2020

 

Η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα

Στα χέρια όλων είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο αγώνας για τη δημοκρατία "δεν είναι ποτέ δώρο" αλλά "αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα"

Να μην επιτρέψουμε να ζήσουμε πάλι τέτοια γεγονότα, σε μια χώρα που γνώρισε τις θηριωδίες και τις φρικαλεότητες των Ναζί. 

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω πως η λύση είναι η παιδεία. Ούτε ο καπιταλισμός, ούτε η φτώχεια ούτε τα fake news μπορούν να παρασύρουν μυαλά με γνώση.

Η παιδεία είναι εδώ, ανοιχτή σε όλους, με τα στραβά της, με τα ανάποδα της, με τις στρεβλώσεις της, αλλά είναι εδώ! Μην την αγνοούμε. 

Ας ανοίξουμε τα "στραβά" μας και να διευρύνουμε το νου μας. Επιτέλους!


  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση της ανακοίνωσης των ποινών για τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

  

Αν σου αρέσει, δες ακόμη 17 γελοιογραφίες για την Χρυσή Αυγή

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment