Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη ενίκησαν

diki xrisis avgis i dimokratia kai i dikaiosini enikisan eghrwmi geloiografia
Δες ολόκληρη τη γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η στιγμή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης έφτασε με την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με την ευκαιρία της σπουδαίας αυτής απόφασης, έψαξα και βρήκα δεκαέξι (συν μία γελοιογραφίες) που έχω δημιουργήσει από το 2012 μέχρι σήμερα για υποθέσεις που αφορούν τους Χρυσαυγίτες. 

Την ημέρα και ώρα της απόφασης του Εφετείου, ήμουν στο σχολείο και δίδασκα παιδεία μέσω της τέχνης.  Η παιδεία είναι ο μόνος και ασφαλής τρόπος για να ξεφύγουμε από τον φασισμό, τον ναζισμό και τον ρατσισμό και να μην ξαναζήσουμε την τρομοκρατία, ακόμα και μέσα στην ίδια τη Βουλή από τέτοιους τύπους.

Όταν γύρισα σπίτι ετοίμασα το δικό μου σχόλιο όπως συνηθίζω, με μια γελοιογραφία.


Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής. 

Η εκφώνηση της ιστορικής απόφασης ξεκίνησε με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Κενό ήταν το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμένων.

 

Η απόφαση του Εφετείου αναλυτικά

    Ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Ειδικότερα πρόκειται για τους: Ιωάννη Άγγο, Μάριο Αναδιώτη, Γιώργο Δήμου, Ιωάννη Καζάτζογλου, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχαλάκο, Γιώργο Πατέλη, Γιώργο Σκάλκο, Γιώργο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσορβα, Νικόλαο Τσορβα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη. Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Τσακανίκας και Σταύρος Σαντοριναίος.

    Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Αγριογιαννης, Μάρκος Ευγενικος, Θωμάς Μαριας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.
 

  Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

    Ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελέη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αραβανίτης.
 

    Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σε ένταξη είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.
 

    Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη και η σύζυγός του Γ. Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.

Πηγή: news247

diki xrisis avgis i dimokratia kai i dikaiosini enikisan eghrwmi geloiografia
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 9 Οκτωβρίου 2020

  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για την απόφαση του Εφετείου που έκρινε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη 16 γελοιογραφίες για τη Χρυσή Αυγή

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 

 Buy Me A Coffee

Post a Comment