Ο πόλεμος του γεωτρύπανου
o polemos tou geotripanou eghrwmi geloiografia efimerida patris
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Εφ' όπλου ...γεωτρύπανο

Νέο γύρο προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, πέριξ του Καστελόριζου, ξεκίνησε ο Ερντογάν τις τελευταίες μέρες. Το Oruc Reis, αφού άλλαξε πλήρωμα, έκανε επισκευές και φόρτωσε καύσιμα, βγήκε πάλι σεργιάνι να μας ακουμπήσει τα καλώδια του παρέα με ένα στόλο πολεμικών πλοίων.

Άλλος ένας γύρος πολέμου νεύρων ξεκινάει χωρίς να ξέρουμε πότε και πως θα τελειώσει.

Πολύς λόγος γίνεται για τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια της Ελληνικής κυριαρχίας μας και για το εάν είμαστε πολύ συγκαταβατικοί και γιατί δεν τους βουλιάζουμε να τελειώνουμε.

Ως προς αυτό το τελευταίο, είδες ότι οι Τούρκοι πήρανε τα μέτρα τους καλού κακού και επέκτειναν το πεδίο δράσης τους για έρευνα αλλά κυρίως για διάσωση...!

Τα πράγματα βέβαια, δεν είναι τόσο απλά  στο πραγματικό πεδίο. Εμείς όλοι, πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών μας μπορεί να γράφουμε ότι μας έρθει. Ωστόσο, πρέπει να είναι κανείς προσεχτικός με τις ισορροπίες  που πρέπει να κρατηθούν σε μια περιοχή που παίζουν πολλοί παίκτες αλλά και  που παίζεται  το μέλλον της χώρας μας,

Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Όσο οι Τούρκοι κάνουν μόνο τσαλιμάκια, νομίζοντας ότι μπορούν να μας φοβίσουν, οι διπλωματικές ενέργειες της χώρας μας συνεχώς εντείνονται αποφέροντας καρπούς. Αργά αργά, αλλά όπως κανείς μπορεί να καταλάβει πλέον, αυτός είναι ο χρόνος των αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Το κανελώνει το ...Καστελόριζο;

Το έχουμε καταλάβει πλέον ότι ο Ερντογάν  "...το κανελώνει το Καστελόριζο" , αλλά δεν θα του περάσει. Και ας λέει πως αν το Ορούτς Ρέις βρει κοιτάσματα εκεί κοντά, θα στείλει το γεωτρύπανο Γιαβούζ-Γιαβούζ.

Προφανώς και η επέκταση της υφαλοκρηπίδας μας στα 12 μίλια είναι ένα δικαίωμα μας, που μπορούμε να το ασκήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Και τότε να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος που λεν και στο χωριό μου.

Σημαντικό είναι πάντως να πετύχουμε ένα Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ώστε αφενός να νιώσει εμπράκτως την δυσαρέσκεια της Ευρώπης και αφετέρου να μείνει κατώτερη σε συγκεκριμένους στρατιωτικούς τομείς από την Ελλάδα.

Όπως για παράδειγμα στον υποβρυχιακό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο, που αυτή την στιγμή έχουμε το πάνω χέρι με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας και τα έμπειρα πληρώματά  του.

o polemos tou geotripanou eghrwmi geloiografia efimerida patris
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 21 Οκτωβρίου 2020

Και άμα ζορίσουν τα πράγματα, εμείς μια φορά θα βρούμε σίγουρα πετρέλαιο...

Στο ντεπόζιτο του Τούρκικου πλοίου...!




  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας γύρω από το Καστελόριζο. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Τουρκικό στόλο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment