Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα καρικατούρα
diego armando maradona thanatos argentina podosfairistis eghrwmi karikatoura myxalandri
Δες ολόκληρη την καρικατούρα στο τέλος του άρθρου.

 

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο ένας και μοναδικός Αργεντίνος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από ετούτη τη ζωή στα 60 του μόλις χρόνια. Όλοι ξέρουμε ποιος ήταν ο Μαραντόνα. Τι δεξιοτέχνης της μπάλας αλλά και πως κατάφερνε να μπλέκει.

Εγώ να σου πω, δεν τον ήξερα καλα. Ότι άκουγα από εδώ και από κει. Άλλωστε το δικό μου ίνδαλμα ήταν ο Σαραβάκος. Θα μου πεις τι συγκρίνεις τωρα... Μα, δεν τους βάζω σε σύγκριση. 

Απλά δηλώνω τις προτιμήσεις μου. Άσε που ο Ντιεγκίτο ήταν της προηγούμενης γενιάς. Παρόλα αυτά και την υπέροχη τρίπλα του, θαύμαζα και φυσικά αυτό το χέρι του θεού με είχε εντυπωσιάσει όπως όλους φαντάζομαι.

 

Μουντιάλ 2010, Νότια Αφρική

Ο Μαραντόνα όμως, πέρα από ποδοσφαιριστής  συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής. Και τον συναντάμε με αυτή του την ιδιότητα στο Μουντιάλ του 2010 στην Νότια Αφρική. Ναι εκεί με τις αναθεματισμένες βουβουζέλες. Τις θυμάσαι,ε;;;  

Βελζεβούλες που είπε και η γυναίκα μου στην προσπάθεια της να θυμηθεί πως τις έλεγαν τις άτιμες.

Ναι λοιπόν. Προπονητής της Αργεντινής είναι ο Ντιέγκο και κερδίζει την Ελλάδα 2-0. Τσακώνεται μαζί του ο Καραγκούνης. Ε,ναι ποιός άλλος;;;

Τέλος πάντων. Δεν είναι ακριβώς εκεί το θέμα μας...

Εγώ πάντως φτιάχνω  μια γελοιογραφία εκείνες τις μέρες που έχω μπλέξει όλα τα παραπάνω μαζί και το Δ.Ν.Τ.(!)

Ειλικρινά δεν θυμάμαι τι άλλο είχε παιχτεί τότε και τα έχωσα όλα μέσα σε ένα σκίτσο.

diego armando maradona thanatos argentina podosfairistis eghrwmi karikatoura myxalandri

Το σίγουρο είναι πως μου φάνηκε πολύ χρήσιμο τώρα, με την απώλεια του Μαραντόνα. Το επεξεργάστηκα για να βγάλω όλα τα άσχετα προς την περίσταση στοιχεία και το παρουσιάζω.

Ας με συγχωρέσει ο "θεός" που δεν ασχολήθηκα μαζί του με ένα πρωτότυπο σχέδιο, αλλά με εγχειρισμένο  μάτι, σίγουρα ήμουν ντεφορμέ. 

 

  • Έγχρωμη καρικατούρα με αφορμή τον θάνατο του παγκοσμίου φήμης Αργεντίνου ποδοσφαιριστή και προπονητή Ντιέγκο Μαραντόνα. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες την πρώτη ανάρτηση με την πρωτότυπη γελοιογραφία για τον Μαραντόνα

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment