Εκατό χρόνια και κάτι από την Ισπανική γρίπη έως τον #εμβολιασμο για τον Κορονοϊό

Άρχισαν οι εμβολιασμοί για τον covid-19

Ιστορική μέρα χαρακτηρίζεται η χθεσινή, 27η Δεκεμβρίου 2020, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά στην χώρα μας. 

102 χρόνια μετά  το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου αλλά και την έναρξη της πανδημία της Ισπανικής Γρίπης, μια νέα πανδημία, αυτή του covid-19, ξεσπά σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2020. Πριν εκπνεύσει αυτή η τρομακτική χρονιά, εμβόλια έχουν αναπτυχθεί και οι εμβολιασμοί ξεκινούν σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για τον Κορονοϊό.

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

xekinisan oi emvoliasmoi stin evrwpi emvolia koronoios emvoliasmos geloiografia myxalandri iatridis
 Ζέπελιν-σύριγγες με το εμβόλιο για τον Κορονοϊό πάνω από την Ευρώπη

 

Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος και Ισπανική γρίπη

Η ευρεία χρήση αερόπλοιων (Ζέπελιν) κατά τη διάρκεια του "Μεγάλου Πολέμου", αλλά και στατικών αερόστατων που υψώνονταν πάνω από τα πεδία των μαχών για παρατήρηση είναι χαρακτηριστικές εικόνες εκείνης της εποχής.

Μια μεταφορά τους στο σήμερα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια διαφημιστική καμπάνια για τους εμβολιασμούς ή απλά να εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, αφήνοντας πίσω ότι άσχημο περάσαμε την χρονιά που φεύγει.

Περίοδος υπερκατανάλωσης και ακολασίας θα ακολουθήσει το τέλος της πανδημίας του Κορονοϊού διακρίνουν κάποιοι κοινωνικοί αναλυτές. Και οικονομικής ανάπτυξης θα προσθέσω εγώ. Ας ελπίσουμε να μην είναι το διάλειμμα ενός άλλου "Μεσοπολέμου"...

Η Ισπανική γρίπη έγινε εποχική μετά το τρίτο κύμα του 1919, δύο χρόνια αργότερα.

 

Θεωρία της εξέλιξης

Και ο Κορονοϊός μπορεί να ακολουθήσει την φυσική αυτή εξέλιξη. Αλλά πλέον θα έχουμε εμβόλια και θα είμαστε προστατευμένοι.

Η θεωρία της εξέλιξης αφορά όλα τα είδη και είναι χαζό να θεωρεί κάποιος ότι οι ιοί δεν εξελίσσονται ή δεν μεταλάσσονται. 

Αυτή η θεωρία έβγαλε τον άνθρωπο από την σπηλιά και τον έφερε στο σήμερα να ανακαλύπτει εμβόλια για νέες ασθένειες. Και όχι μόνο...

Κάποιους βέβαια δεν τους αγγίζει η εξέλιξη. Υπάρχουν και μερικά σφάλματα στο σύστημα, αγαπητέ μου Μπιλ Γκέιτς, έτσι για να έχουμε να ασχολούμαστε. Το αλατοπίπερο της ζωής.

Άνθρωποι του θεού είναι και αυτοί πάντως, έτσι Δαρβίνε;

 

Καλή χρονιά

Σε όλους πάντως θα ευχηθώ χρόνια πολλά, χρόνια καλά και μια καλή χρονιά να ξεκινήσει με την έλευση του 2021.



  • Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού κατά του covid-19. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για το νέο έτος

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment