Γιάννης Χαρούλης καρικατούρα

Την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, είχε τα γενέθλια του ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης. Δεν το ήξερα, αλλά ακούγοντας στο ραδιόφωνο την εκπομπή του Παύλου Τσίμα: "Ημερολόγιο", το πληροφορήθηκα. 

Παρεπιπτόντως, θέλω να δηλώσω πως η συγκεκριμένη εκπομπή είναι καταπληκτική. Δυστυχώς την πετυχαίνω σπάνια γιατί τις υπόλοιπες μέρες είμαι στο σχολείο από το πρωί.

Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε στο χωριό Έξω Λακώνια Λασιθίου, το 1981 και  είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική.

Έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, ένας εκ των οποίον έγινε χρυσός και έναν ζωντανό δίσκο, ο οποίος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες.

giannis haroulis genethlia karikatoura kriti tragoudistis iatridis i oura tou alogou
 

Είναι από τους αγαπημένους μου μουσικούς καλλιτέχνες.  Τον έχω δει μία και μοναδική φορά ζωντανά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου μια καλοκαιρινή βραδιά με πανσέληνο. Είναι ένα νέο παιδί γεμάτο ενέργεια, γεμάτο θετική διάθεση. Είναι ένας άνθρωπος της δικής μου γενιάς  και είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτό.

Η φωνή του μοναδική. Κρητική παράδοση αλλά και σύγχρονοι ήχοι μιξάρονται στο λαρύγγι του  και μας τους μεταφέρει με ένα πλατύ σκανταλιάρικο χαμόγελο.

Το νεύρο και το πάθος για την δουλειά του είναι φανερά κάθε φορά  και η τρομερή μαλλούρα που κάνει εκπληκτικά εφέ συμπληρώνει την εικόνα του πάνω στη σκηνή.

Το αγαπημένο μου τραγούδι που η φωνή του Χαρούλη με κάνει και ανατριχιάζω είναι: "Η ουρά του αλόγου". Εκπληκτικοί στίχοι και μουσική από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά ευτυχώς που δεν το άκουσα να το τραγουδά ο ίδιος...


  • Έγχρωμη καρικατούρα του Γιάννη Χαρούλη με αφορμή τα γενέθλια του. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές καρικατούρες

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment