Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν τον Ντόναλντ Τράμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο

Την περασμένη Τετάρτη και ενώ όλοι οι ορθόδοξοι γιόρταζαν τα Θεοφάνεια, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάποιοι με ανορθόδοξο τρόπο προσπάθησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία. Αυτοί οι κάποιοι βέβαια είναι οπαδοί του Τραμπ τους οποίους παρακίνησε ο ίδιος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβούν σε όσα άθλια είδαμε στην οθόνη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έχει πέσει πολύ χαμηλά. Ήδη είχε φανεί η στάση του τις πρώτες μέρες μετά την νίκη Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Είχε φανεί όμως και η στάση των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και των social media. Ανακουφισμένα προφανώς μετά την νίκη των Δημοκρατικών ένιωσαν πως πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στον Τράμπ ο οποίος κυβέρνησε την Αμερική σαν δικτάτορας γελοιοποιώντας την ταυτόχρονα με τα καμώματα του.

 

 Η γελοιογραφία της ημέρας

ta mesa koinwnikis diktiwsis mplokaran ton proedro ntonalnt tramp ameriki usa trump social media intagram facebook twitter myxalandri iatridis geloiografia

 

Τα social media προστατεύουν την Δημοκρατία

Μετά τα γεγονότα της Τετάρτης και την είσοδο των οπαδών του με τη βία στο Καπιτώλιο, Facebook, Instagram και Twitter μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Προέδρου Τράμπ γιατί έκριναν πως οι αναρτήσεις του είναι επικίνδυνες για την δημοκρατία καθώς πέρα από την συμπάθεια που άφηνε να διαφανεί προς του εισβολείς στο Καπιτώλιο, υποστήριζε πως εκείνος έχει κερδίσει τις εκλογές.

Τα social media που τόσο είχε χρησιμοποιήσει ο Ντόναλντ Τράμπ και που άλλο τόσο είχε κατηγορήσει  και νομοθετήσει εναντίον τους, τώρα του γυρίζουν την πλάτη.

Εταιρείες κολοσσοί τις επικοινωνίας που δίνουν φωνή σε εκατομμύρια ανθρώπους  σε όλο τον κόσμο και ας τις κατηγορούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανέλαβαν δράση.

Τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα για την απαλλαγή προέδρου από τα καθήκοντα του κάποιοι τις μπλοκάρουν και ίσως ο Τραμπ αυτοεξεφτελιστεί δίνοντας χάρη στον εαυτό του. 

Τα κοινωνικά δίκτυα πάντως δεν του έκαναν τη χάρη και τον "έκοψαν" για να μην συνεχίσει να παρακινεί σε βία όσους τον υποστηρίζουν, λίγες μέρες πριν να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του ως 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Η Δημοκρατία έχει κανόνες και καθένας πρέπει να τους σέβεται. Και όποιος ξεφεύγει πρέπει να βιώνει τις συνέπειες. Είναι τραγικό σε τι σημείο έφτασε ένας πρόεδρος της Αμερικής και συνάμα εκπληκτικό το πως τα κοινωνικά δίκτυα στάθηκαν απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά, προστατεύοντας την Δημοκρατία.


  • Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή το μπλοκάρισμα του Ντόναλντ Τράμπ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τις Αμερικάνικες εκλογές

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment