Covid-19 vs Vaccines

Κορονοϊός, εμβόλια και μεταλλάξεις

Λίγος χαμούλης γίνεται με τα εμβόλια ή εμένα μου φαίνεται;  Και τι από όλα αυτά που ακούμε, ισχύουν;

Αυτό που ισχύει στα σίγουρα είναι πως τα εμβόλια για τον Κορονοϊό είναι εδώ και χορηγούνται στους πολίτες ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή που γράφω πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και στην χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 290.947 εμβολιασμοί.

Λίγοι; Πολλοί; Δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός. Αφήνω άλλους "ειδικούς" να σχολιάζουν.

Σίγουρα θα μπορούσαμε καλύτερα! Σίγουρα οι εταιρίες παραγωγής θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα. Αλλά όλα αυτά τα σχολιάζουμε όντας έξω από τον χορό. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα έχουμε σύντομα εμβόλια και τελικά αυτά βγήκαν πριν εκπνεύσει το 2020.

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

covis-10 vs vaccines geloiografia skitso patris efimerida koronoios emvolia iatridis metallakseis
   "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 30 Ιανουαρίου 2021

Το βέβαιο είναι πως ο ιός είναι "γυμνασμένος" τόσους μήνες και ο αγώνας δρόμου για να τον προλάβουμε και να τον νικήσουμε θα είναι δύσκολος. Άσε που ο Κορονοϊός έμαθε να τρέχει σκυταλοδρομία με τις μεταλλάξεις του.

Τα εμβόλια, τώρα προθερμαίνονται ή προ-ψύχονται αν θες, έχουν και κάτι προβλήματα και με τις "ομοσπονδίες" τους και με της χορηγίες αλλά και με το ...φίλαθλο κοινό.

Όπως πάντα, οι Αφρικανοί αθλητές αποδεικνύονται πολλοί δυνατοί. Ας ελπίσουμε σε αυτό τον αγώνα να διαψευστούν οι αφρικανικές μεταλλάξεις και να χάσουν την μάχη.


  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή τον ρυθμό εμβολιασμών παγκοσμίως εν αναμονή νέων μεταλλάξεων του Κορονοϊού. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες  δημοσιευμένες στην εφημερίδα "Πατρίς"

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment