Καλώς ήρθε το #λοκντάουν3

Καλως ήρθε το λοκντάουν, το τρίτο το ...μακρύτερο.

Από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, του Αγίου Βλασίου, πολιούχου Αχαρνών, μεγάλη η χάρη του για την αργία που έχουμε εμείς που διδάσκουμε στην περιοχή και δεν κάνουμε webex, ξεκινάει το Lockdown το 3 για την Αττική. 

Σίκουελ έχει γίνει αυτός ο Κορονοϊός. Και θα κρατήσει λέει μέχρι τις 28 του μήνα. Μετά βλέπουμε...

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

kalws irthe to lockdown geloiografia iatridis efimerida patris koronoios louketo skitso covid
    "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 11 Φεβρουαρίου 2021

Το περιμέναμε βέβαια, είναι αλήθεια, και ας ευχόμασταν να αποφευχθεί. Και αν δεν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ευτύχημα θα είναι. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το τι θα πράξουμε εμείς οι πολίτες.

Υπάρχουν βεβαίως περιορισμοί ασφυκτικοί αλλά υπάρχουν και τρόποι  να κάνουμε κάποια αναγκαία πράγματα. 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται να περισώσουμε είναι φυσικά η υγεία των συμπολιτών μας αλλά ασφαλώς και η οικονομία. 

Η οικονομία δεν αφορά μόνο όσους εργάζονται και αυτή την στιγμή πλήττονται, αλλά και το ίδιο το κράτος που πρέπει να πληρώσει μισθούς και επιδόματα και να αναστείλει φορολογίες για την ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτή την περίοδο.

Ένα χρόνο μετά  το ξέσπασμα της πανδημίας, συνεχίζουμε να μένουμε μέσα όταν έρχονται τα σκούρα.

Λουκέτα, λουκέτα, λουκέτα παντού και τα μυαλά στα λουκέτα του αόρατου εχθρού.

Να πω την αλήθεια αυτό καταντάει δις και τρις εξαμαρτείν και η παροιμία λέει γιατί. Μέρος του λαού δυστυχώς δεν είναι σοφό εν τέλει και μόλις μας ξαμολάνε τρέχουμε μπουλουκηδόν.

Τώρα θα μου πεις γιατί μας αφήνουν "ελεύθερους" αφού δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί για πολλές δραστηριότητες της ζωής μας. Γι αυτό και δεν επικρατεί το πολίτευμα της αναρχίας και έχουμε αυτή την "υποδεέστερη" δημοκρατία. Που έχει νόμους και κανόνες που προστατεύουν τους πολλούς βάσει της αρχής της πλειοψηφίας.

 

Λουκέτο και στην καλλιτεχνική έκφραση;

Και για να προλάβω και ένα σχολιάκι για τον τρομονόμο που θα ψηφιστεί σήμερα στη βουλή και κάποιοι φοβούνται ότι θα ανοίξει την κερκόπορτα  για την λογοκρισία στην τέχνη, προτείνω να σκεφτούμε ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο γίνει πιο δημιουργική η καλλιτεχνική μας δραστηριότητα...

Έχω χρησιμοποιήσει και παλαιότερα, πέη στις γελοιογραφίες μου για να εκφράσω μια αντίδραση με ωμό τρόπο. Φαλλοκρατική αντίληψη, στερεοτυπική διάθεση και προκλητική συμπεριφορά που δεν επιδέχονται άλλων ερμηνειών. Αλλά έτσι είναι όταν σε πρόσφατες εποχές εμφανίστηκαν τα παλλόμενα...

Ελπίζω ο νόμος να μην έχει αναδρομική ισχύ. (γέλια)

Σε αυτή τη γελοιογραφία όμως, το μεγαλύτερο λουκέτο ανάμεσα σε δυο μικρότερα παραπέμπει μεν, αλλά μόνο αν έχεις βρόμικο μυαλό...! Για την προτασούλα που συμπληρώνει την εικόνα, άμα μου την πέσουν στην έσχατη περίπτωση, μπορώ να επικαλεστώ  τον κορέκτορα. Είναι της μόδας άλλωστε.

Ελπίζω μόνο να μη θεωρηθεί ρητορική μίσους εναντίον της κοινωνικής ομάδας των λουκέτων ή των δημιουργών τους ή των κλειδαράδων ή όσων την έχουν μικρή ή και μεγάλη ή όσων δεν αντέχουν την σάτιρα. Αυτά τα πράγματα, είπαμε: Τα λύνεις με τον ψυχολόγο σου.


  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή το τρίτο lockdown στην Αττική λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον Κορονοϊό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment