Όχι στα μεταλλαγμένα

Δεν μας έφτανε ο ορίτζιναλ Κορονοϊός, μαθαίνουμε τώρα ότι έχουμε και μεταλλάξεις του.

Ξεκίνησε πρώτα από τη Βρετανία πριν μερικές εβδομάδες. Πρόσφατα εμφανίστηκε στην Κρήτη και τώρα μαθαίνουμε και για αφρικάνικη μετάλλαξη.

Και είναι λογικό να δημιουργηθούν μεταλλάξεις διότι όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη για την εξέλιξη των ειδών, μπορεί να το καταλάβει. 

 

Η ..."Κρητική" μετάλλαξη του ιού - γελοιογραφία

ohi sta metallagmena geloiografia koronoios metallakseis skitso efimerida patrida iatridis
  "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 27 Ιανουαρίου 2021

Ο ιός αυτός, όπως όλα τα έμβια όντα, έχει τον διακαή πόθο να "πηδηχτεί"....ε...χμ... να αναπαραχθεί θέλω να πω...! Και για να γίνει αυτό μόνο με παρτούζα την βρίσκει. Τουτέστιν θέλει να μας "πηδήξει" και εμάς, μεταφορικά και κυριολεκτικά όμως. 

Θέλει να βρει τον λεγόμενο ξενιστή, να αναπαραχθεί και να περάσει σε επόμενο ξενιστή και ούτω καθεξής. Μας πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα και πηδάει από λουλουδάκι σε λουλουδάκι...!

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό, είναι ο περιορισμός της μετάδοσης του. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες μεταλλάξεις, γιατί ο ιός στην προσπάθεια του να επιβιώσει, θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που μπορεί να συναντήσει.

 

Οι μεταλλάξεις του covid-19

Έτσι αρχικά "τα πήρε" με το Brexit  και ντύθηκε τους σταυρούς του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Πατρικίου για να αρχίσει τις "σταυροφορίες". Ύστερα τα κρόσσια από το κρητικό σαρίκι, του φάνηκαν ωραία για να μπερδέψει τους επιστήμονες με τις νέες άγνωστες "ακίδες" του και ας ελπίσουμε μετά να μη μας φέρει το τρίτο το λουκέτο το μακρύτερο...

Από ότι ακούμε και διαβάζουμε, τα εμβόλια καλύπτουν αυτές τις μεταλλάξεις και θα είμαστε προστατευμένοι. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα πάει αυτό. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο όπως αντίστοιχα κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης για να προλαμβάνουμε κάθε φορά τις μεταλλάξεις και αυτού του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την στιγμή δύο είναι τα απολύτως σημαντικά: Να μην βοηθήσουμε στhν εξάπλωση του ιού και να εμβολιαστεί σύντομα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Έτσι και οι αγορές θα ανοίξουν και η οικονομία θα πάρει τα πάνω της και όλοι θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ανακουφισμένοι.

ohi sta metallagmena geloiografia koronoios metallakseis skitso efimerida patrida iatridis


  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την νέα μετάλλαξη του ιού που παρατηρήθηκε στην Κρήτη. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον Κορονοϊό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment