1 χρόνος Κορονοϊός και 14 χρόνια blog IaTriDis

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με Κορονοϊό

Εχθές, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ολοκληρώθηκε ένας χρόνος με την πανδημία του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Πέρυσι, τέτοια μέρα, μάθαμε για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη.

Ύστερα ακολούθησαν όλα αυτά τα φοβερά που βιώνουμε μέχρι σήμερα. 

Εφαρμόστηκαν δυο πανελλαδικές καραντίνες και μια τρίτη προσαρμοσμένη που "τρέχει" αυτές τις μέρες σε περιφέρειες που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Είχαμε ρεκόρ, 3.316  κρουσμάτων  σε μια μέρα στις 12 Νοεμβρίου 2020, 121 νεκρών στις 28 Νοεμβρίου και 622 διασωληνωμένων στις 3 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα στατιστικά της Ημερήσιας ενημέρωσης.

Με την εκπνοή του 2020, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή σε σχέση με τον covid-19 δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον.

Η γελοιογραφία της ημέρας

enas hronos koronoios kai dekatessera hronia blog iatridis geloiografia skitso genethlia blogger blogspot google efimerida patris myxalandri
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 27 Φεβρουαρίου 2021  

 

14 χρόνια blogging

Ταυτόχρονα την ίδια αυτή ημερομηνία θέλησε η μοίρα να δημοσιευτεί το παρόν ιστολόγιο πριν 14 χρόνια. 

Πέρυσι, τέτοια μέρα, χωρίς ακόμη να γνωρίζω τα νέα για τον Κορονοϊό στην Ελλάδα, έκανα ένα live στο instagram για τα 13 χρόνια blog IaTriDis, που δυστυχώς δεν αποθηκεύτηκε.

Τελειώνοντας το live με έπιασε ένας πονόλαιμος και μετά είχα έντονη δύσπνοια. Θορυβήθηκα. Ευτυχώς, πάντα έχω κάποιο εισπνεόμενο στο σπίτι και μπόρεσα να ανακουφιστώ. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον γιατρό μου και εκείνος αποφάνθηκε πως είχα λαρυγγίτιδα.

 

Η αγωνία για τον covid-19

Τις επόμενες μέρες, εξελίχθηκε σε βρογχοπνευμονία ή οποία με ανησύχησε καθώς ήδη είχα αρχίσει να μαθαίνω για τα κρούσματα του Κορονοιού.

Εν τέλει, με αντιβίωση συνήλθα χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με τον Κορονοϊό και το γεγονός αυτό ήρθε να συμβάλει σε μια αλλαγή στη ζωή μου. Από το συμβατικό στριφτό τσιγάρο που κάπνιζα, πέρασα χωρίς καμία δυσκολία στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και μέχρι σήμερα δεν έχω ξανακαπνίσει κανονικό καπνό.

Αν με παρακολουθείς στο instagram  θα έχεις δει ίσως ότι έχω "ιδρύσει" το "Συνδικάτο Ηλεκτροκαπνιστών" και έχω δημιουργήσει το λογότυπο του.

Γύρω στον Οκτώβριο, είχα ένα ελαφρύ κρύωμα και για να με δεχτεί  ο παθολόγος μου στο ιατρείο του, έπρεπε να κάνω το τεστ. Παρόλη την γκρίνια που επικρατούσε εκείνο τον καιρό με θέμα γιατί δεν γίνονται τέστ και γιατί πρέπει να τα πληρώνουμε, ωστόσο τεστ γίνονταν δωρεάν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας.

Έτσι κι εγώ βγήκα ένα Σαββατόβραδο, κατά τις έντεκα, όχι για ποτάκι αλλά για να πάω στο κέντρο υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας και να κάνω το μοριακό τέστ, χωρίς συνωστισμούς και με μόνο χρόνο αναμονής την διάρκεια ένδυσης της ειδικής στολής εκ μέρους της νοσοκόμας που θα μου έκανε το τέστ.

Έμεινα μερικές μέρες στο σπίτι με άδεια από το σχολείο, μέχρι να βγει το αρνητικό μου, τελικά, αποτέλεσμα.

Στα τέλη Γενάρη του 2021, ενημερώθηκα από το σχολείο ότι είχα έρθει σε επαφή στην τάξη με μαθητή, επιβεβαιωμένο κρούσμα. Έκανα υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, μην κάνοντας τεστ για τον Κορονοϊό αφού δεν είχα συμπτώματα.

Περνώντας και αυτή την ανησυχητική κρίση, αλώβητος, βρίσκομαι εδώ σήμερα να περιγράφω τα γεγονότα και να συνεχίζω ακάθεκτος για 14η συνεχόμενη χρονιά να σχολιάζω με τα μολύβια, τα πενάκια και τα χρώματα μου κάθε τι γελοίο που συμβαίνει στην καθημερινότητα μας.

 

Θεματικό ιστολόγιο IaTriDis

Φέτος λοιπόν, τα γενέθλια του Κορονοϊού επισκίασαν τα γενέθλια του blog. Του ευχήθηκα μεν χρόνια πολλά, αναιρώντας δε, εκδικητικά με σαρκασμό, αυτή την ευχή σχεδιάζοντας πάνω στην τούρτα μια σύριγγα με το εμβόλιο αντί για ένα κεράκι...!

Στα τσακίδια λοιπόν ρε! Λίγες ακόμα είναι οι μέρες σου! Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και πάνω από εκατό εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Αν θέλεις να μάθεις πως προέκυψε αυτό το ιστολόγιο τον Φεβρουάριο του 2007, δες το παρακάτω βίντεο που έφτιαξα για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων:

 

Μπορείς να δεις περισσότερα βίντεο κάνοντας εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.



  • Έγχρωμη γελοιογραφία  για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εμφάνιση του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες τις γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά σε αυτό το blog

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment