Ο Δημήτρης #Κουφοντινας δεν πρέπει να πεθάνει

Απεργία πείνας του "Λουκά" της 17Ν

Ένα κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες του σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν όλους ανεξαιρέτως. Είτε είναι νομοταγείς είτε παράνομοι. Δεν χρειάζεται να παίζει με τις λέξεις και πρέπει να είναι παράδειγμα δικαιοσύνης. Γιατί όταν δεν τα πράττει αυτά, νομιμοποιεί τον οποιοδήποτε να επικαλεστεί το οτιδήποτε. 

Στην περίπτωση του τρομοκράτη  και δολοφόνου 13 ανθρώπων, Δημήτρη Κουφοντίνα που συμπληρώνει 52 ημέρες απεργίας πείνας  με την κατάσταση της υγείας του να είναι πλέον επικίνδυνη, το κράτος πρέπει να σταθεί στο ύψος του. 

Ο "Λουκάς" της 17 Νοέμβρη βρίσκεται και σε απεργία δίψας από τις 22 Φεβρουαρίου ενώ στις 16 Φεβρουαρίου εισήχθη σε ΜΕΘ. 

Είναι απαραίτητο να μην πεθάνει. Απαραίτητο για την Δημοκρατία. Απαραίτητο για  το κράτος, για την κυβέρνηση, για όλους εμάς.

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

o koufontinas den prepei na pethanei dekaepta noemvri tromokratis dolofonos loukas filaki apergeia peinas iatridis skitso geloiografia

 

Ανθρώπινα δικαιώματα

Τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι κατοχυρωμένα από τον σύγχρονο πολιτισμό μας για να μην γίνουμε ξανά ζούγκλα.

Σίγουρα ο Κουφοντίνας δεν σεβάστηκε κανένα από αυτά τα δικαιώματα των ανθρώπων που εκτέλεσε. Όμως η δικαιοσύνη αποφάνθηκε γι αυτό και τέλος.

Σίγουρα οι σουλάτσες του στα μέρη που δολοφόνησε όταν βγήκε με άδεια ή τα αποτρόπαια συνθήματα και πανό που αναρτήθηκαν κατά καιρούς από υποστηρικτές του, υπέρ της δράσης του ή της προτροπής να αποτελειώσει  το "έργο" του, στοχοποιώντας ενεργά πολιτικά πρόσωπα, χρίζουν ψυχιατρικής έρευνας.

Αυτά όμως δεν πρέπει να αποτελούν λόγους "εκδίκησης" του κρατούμενου.

Ναι, ο Κουφοντίνας εκβιάζει το κράτος άγρια. Αλλά το κράτος δεν είναι καθαρό. Χάθηκε στην μετάφραση των νόμων που το ίδιο συνέταξε. Και αυτά που υποστηρίζει σθεναρά, ακούγονται σωστά αλλά δεν είναι...

Και με αυτή τη στάση του θα κάνει ήρωα τον Κουφοντίνα. Και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί με κανένα τρόπο. Ο δολοφόνος 13 ανθρώπων δεν πρέπει να γίνει ήρωας. Τα δικαιώματα των φυλακισμένων δεν πρέπει να "πατάνε"  σε έναν αρχιτρομοκράτη δολοφόνο κατά συρροή. Τα δικαιώματα αυτά πρέπει να προστατεύονται από το κράτος και τους σαφείς νόμους του.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάλλεται από παντού, δικαίως ή αδίκως, ένας νεκρός από απεργία πείνας θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης της κοινωνίας και της δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Δυστυχώς και η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα έχουν σκοτεινά σημεία στα επιχειρήματα τους, δημιουργώντας ένα συνεχές δίπολο που παίρνει πολιτικό χαρακτήρα και για άλλη μια φορά διχάζει τους πολίτες.

Οι αντάρτες μια φορά κι έναν καιρό μπήκαν στην Αθήνα και κανείς δεν θα λερώσει τον Εθνικό αγώνα τους. Ούτε θα επιτρέψουμε να χαθεί η μνήμη της  επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 για παραχώρηση Συντάγματος, μετονομάζοντας την ομόνυμη πλατεία.

Προσοχή, γιατί αυτό το σύνθημα γίνεται επικίνδυνο και μπροστά στις ονειρώξεις ορισμένων θα χάσουμε το δάσος.

Μπροστά στην τρομοκρατία του κράτους δεν θα αντιτάξουμε την τρομοκρατία των λίγων αλλά πρέπει να παλέψουμε λυσσαλέα για την τήρηση των νόμων. Αλλιώς θα γίνουμε ίδιοι με το τέρας και δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία που ο πολιτισμός μας δεν προοδεύει. Το κράτος είμαστε εμείς.

 

Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος

Κύριε Μητσοτάκη, μην γίνετε Θάτσερ όσο και αν το ονειρεύεστε... Ούτε ο Κουφοντίνας είναι Μπόμπι Σαντς, ούτε και θα γίνει. Λίγο σεβασμό δείξτε στην έννοια του πολιτικού κρατούμενου. 

Θα τρίζουν τα κόκκαλά του με αυτές τις αρλούμπες που λέτε κάποιοι, δήθεν αριστεροί και δήθεν επαναστάτες, δήθεν αναρχικοί και δήθεν προοδευτικοί. Μην τα τσουβαλιάζετε όλα γιατί μετά χάνεται το αντικειμενικό ζήτημα.  

Δεν πρόκειται για τις "ιδέες" του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά για την αρτηριοσκλήρωση της κυβέρνησης.




  • Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", Δημήτρη Κουφοντίνα. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment