Μι-Μήδεια εις την μετεωρολογικήν

Χιόνια στην Αττική

Η Μήδεια αφού έσφαξε τα δυο της παιδιά, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα, ανέβηκε σ' ένα άρμα που το έσερναν φτερωτοί δράκοντες και έφτασε στην Αθήνα, λέει ο μύθος. 

Η σύγχρονη πραγματικότητα του Φεβρουαρίου του 2021 λέει πως όταν έφτασε στην Αθήνα, την έθαψε στο χιόνι και προσπάθησε να "δηλητηριάσει" τις σχέσεις αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Δεν χρειάστηκε βέβαια να βάλει και πολύ το χέρι της γιατί η αντιπολίτευση μιας και δεν έχει κανένα σοβαρό πολιτικό επιχείρημα, πιάνεται από ότι βρει εύκαιρο. 

Από την διαχείρηση της πανδημίας του Κορονοϊού, το ρεύμα που κόπηκε εξ αιτίας των εντονότατων καιρικών φαινομένων, μέχρι την παραίτηση της υπουργού πολιτισμού γιατί συγκάλυπτε λέει  τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Εγώ προτείνω εκλογές εδώ και τώρα! Με εθνικά θέματα τον ιό, το ρεύμα και το θέατρο. Α, και τον Κουφοντίνα, μην ξεχνιόμαστε...!

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

mideia kakokairia hionia attiki geloiografia skitso iatridis efimerida patris reuma dei myxalandri
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 19 Φεβρουαρίου 2021 

 

Ανύπαρκτη αντιπολίτευση

Και θα μου πεις: Μα καλά, δηλαδή λόγω Κορονοϊού θα ξεσαλώσει η κυβέρνηση;

Όχι, είναι η απάντηση μου! Σε καμία περίπτωση. Αλλά από αυτό, μέχρι τις συμπεριφορές πεντάχρονου που έχει σύσσωμη η αντιπολίτευση υπάρχει ένα χάσμα.

Γελάμε ρε παιδιά μέχρι δακρύων. Από την παραδοχή ρίσκου μετάδοσης του ιού στις πορείες από τον Αλέξη Τσίπρα, τις νεκρικές σινδόνες του Ξυδάκη, για ένα χιόνι που δεν έπεσε στα κεφάλια των μεταναστών μέχρι για τα εκατοντάδες δέντρα που έπεσαν λόγω του βάρους του χιονιού. 

Έπρεπε όσοι είχαν την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων να "μυρίσουν τα νύχια τους" ποια δέντρα να πάνε να κόψουν για να μην ρίξουν καλώδια της ΔΕΗ και κολώνες.

Ναι! Πολλά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα μέχρι και πέντε μέρες και οι άνθρωποι πάγωσαν. Κάποιοι άλλοι με ιατρικά μηχανήματα υποστήριξης θα είχαν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους. Όλοι όμως ήταν έξω και έκαναν τη δουλειά τους. 

Ποιός έχει την ευθύνη; Ας είχε ξεκαθαριστεί πριν χρόνια όταν πέρασαν διάφορες κυβερνήσεις. Ας ξεκαθαριστεί τώρα! Αλλά μην αφήνουμε στο συρτάρι τις λύσεις για να τις χρησιμοποιούμε όταν είμαστε στριμωγμένοι...

Δεν σας άρεσε που έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας! Γιατί; Που θέλατε να πάτε με Κορονοϊό και χιόνι; Α,ναι ξέχασα! Γλύτωσαν το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσουν οι ιδιώτες. Και την εντολή την έδωσε ο Χρυσοχοΐδης που τον έχουμε άχτι.


Διακοπή ρεύματος και στο Χαλάνδρι

Και στο Χαλάνδρι είχαμε διακοπή ρεύματος 4 ώρες την Τρίτη. Και εμείς στην πολυκατοικία ήμασταν άτυχοι γιατί είχε χαλάσει ο καυστήρας πριν μερικές μέρες. Και το δικό μας διαμέρισμα είναι βορινό, ακάλυπτο. Όλο το χιόνι με τον αέρα στοιβάχτηκε στο πίσω μπαλκόνι. 14 βαθμούς είχε το σπίτι. Και ούτε γκαζάκι δεν έχουμε, δυστυχώς να ψήσουμε έναν καφέ. 

Έβαλα όμως ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα, άναψα με τον αναπτήρα και έψησα ωραιότατο καφέ. Μετά κατεβήκαμε στο αυτοκίνητο να βάλουμε καλοριφέρ και να ακούσουμε ραδιόφωνο. Πατήσαμε και τον διακόπτη της λάμπας που είναι στην πιλοτή, για να ξέρουμε πότε θα έρθει ξανά το ρεύμα.

Λέω την ιστορία μου γιατί μπορεί να σου συμβούν πράγματα ανά πάσα στιγμή, που δεν μπορείς να τα προβλέψεις.

Δεν χιονίζει δα και κάθε χρόνο στην Αθήνα.

 


 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μία γελοιογραφία για την κακοκαιρία

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment