Το ...μετέωρο βήμα της "Μικρής Αμάλ"

 Όχι στη "Μουσουλμάνα κούκλα"

Ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο στην πλειοψηφία του, και ο Μητροπολίτης της περιοχής των Μετεώρων  δεν κατάφεραν να κρύψουν τις ρατσιστικές τους διαθέσεις με αφορμή το πέρασμα της "Μικρής Αμάλ" από τα μέρη τους, στα πλαίσια ενός διεθνούς δρώμενου που εκτυλίσσεται σε 70 πόλεις της Ευρώπης, διανύοντας 8.000 χιλιόμετρα.

 

Η Αμάλ είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, μιας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα "Μη μας ξεχνάτε"

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

to meteoro vima tis mikris amal geloiografia skitso little amal puppet doll iatridis the walk


 

Ενώ θα μπορούσαν να επικαλεστούν απλά τον Κορονοϊό και τους συνωστισμούς για να αποφύγουν ότι δεν ήθελαν, κατάφεραν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα και να ρίξουν νερό στο μύλο του ρατσισμού.

 

Εκτόξευσαν έναν οχετό ρατσιστικών μηνυμάτων, εναντίον των προσφύγων και άλλων θρησκειών φοβούμενοι μήπως μολύνουν με το πέρασμα τους τη "θρησκευτικότητα" της περιοχής. 

 

Και πέρασαν και συνωμοσιολογικού τύπου επιχειρήματα,που είναι και της μόδας, για να στηρίξουν την ούτως ή άλλως  ακραία ρατσιστική τους άποψη.

 

Την ώρα που  σε εκκλησία της Κρήτης στήνεται εμβολιαστικό κέντρο, στο Δήμο Μετεώρων η οπισθοδρόμιση βαράει ταβάνι.

 

Διάλεξε με ποιους θέλεις να είσαι. Με αυτούς που κοιτάνε το μέλλον ή με αυτούς που θα ήθελαν πάρα πολύ να επιστρέψει η ιερά εξέταση;

 

Εμείς που είμαστε με τους πρώτους, στέλνουμε, με Χριστιανική αγάπη πάντα, το μήνυμα! Γιατί και η αγαμία προκαλεί προβλήματα...





  • Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή το όχι του Δήμου Μετεώρων στην "Μικρή Αμάλ". Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες μερικές ακόμα  γελοιογραφίες ...θρησκευτικότητας

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment