Δεν θα περάσει ο φασισμός #Πολυτεχνειο

Εδώ Πολυτεχνείο

 

Τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη του 1973, φοιτητές στάθηκαν απέναντι στα τανκ και τη βία των Συνταγματαρχών με μόνα όπλα την δύναμη της νιότης τους και τις ιδέες τους. Νέοι άνθρωποι και μελλοντικοί επιστήμονες απαίτησαν Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και εκλογές και Δημοκρατία.


Η γελοιογραφία της ημέρας

den tha perasei o fasismos diktatoria xounta polytechneio noemvris iatridis skitso geloiografia patris edimerida myxalandri rapid test vaccination emvolio koronoios covid
 "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 17 Νοεμβρίου 2021

Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και νόμοι που ισχύουν για όλους το ίδιο. Και αν κάποιες φορές αυτό δεν γίνεται, πρέπει να απαιτούμε να εφαρμόζεται ο νόμος και όχι να τον καταπατούμε και εμείς.


Στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί, να φυλακιστεί, να βασανιστεί ή να εξοριστεί σε τίποτα ξερονήσια στη μέση του πουθενά.

 

Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί, είτε μας αρέσει είτε όχι. Στη Δημοκρατία είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.


Η Δημοκρατία είναι εδώ παρούσα σήμερα και είναι φανερό αυτό από την ακατάσχετη μπουρδολογία που κινείται ελεύθερα ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στην πραγματική ζωή έξω.


Κάποιους μας ενοχλεί ο παραλογισμός, η ανοησία, η αγραμματοσύνη, η βλακεία,  αλλά η Δημοκρατία  επιτρέπει να ακούγονται και αυτές οι "γνώμες".


Ας καταλάβουμε επιτέλους το νόημα της πράξης των φοιτητών εκείνου του Νοέμβρη και να μην το διαστρεβλώνουμε κάθε φορά έτσι όπως μας βολεύει.

 

 

Και τα μεγάλα ΟΧΙ χρειάζονται αλλά και τα μεγάλα ΝΑΙ.

 

Η άρνηση σε όλα  δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο γκρίνια, και οπισθοδρόμηση και συντηρητισμό φέρνει. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του έτσι και αλλιώς  ακόμη και αν αδυνατεί να το καταλάβει.


Εμβόλια και τεστ μέχρι να πεθάνει ο Κορονοϊός. Όσο κάποιοι τον συντηρούν τόσο περισσότερο πρόβλημα δημιουργούν στον εαυτό τους και στους γύρω τους. Και ως προς τα θέματα υγείας και ως προς τα θέματα οικονομίας.

 

Ας πούμε, όλοι ενωμένοι, ΟΧΙ στον φασισμό των αρνητών. ΟΧΙ σε αυτούς που απειλούν τις ζωές των υπόλοιπων. ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΝΑΙ στην ατομική ευθύνη.



  • Έγχρωμη γελοιογραφία  για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου   με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για το Πολυτεχνείο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment