Τροφή, Θρησκεία, Φαρμακεία

Κορονομάχοι και Κορονολάτρες

 

Τραγική η απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει έξω από τον έλεγχο για Κορονοϊό όσους μπαίνουν στην εκκλησία. Βέβαια δεν δήλωσε ρητά ότι πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ όπως σε άλλες περιπτώσεις, πράγμα που αφήνει να εννοηθεί πως κάποιος μπορεί να μπει θετικός και ο παπάς με την αγιαστούρα και τη μετάληψη να τον θεραπεύσει...!

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

trofi thriskeia farkaeia geloiografia skitso iatridis koronoios ekklisia emvolio anemvoliastoi
 Κορονομάχοι και Κορονολάτρες


Κρίμα, γιατί με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την αντιεμβολιαστική στάση δημιουργώντας ρήγμα στην προσπάθεια να προστατέψει τους πολίτες.

 

Σέβομαι το θρησκευτικό δικαίωμα του καθενός σημαίνει ότι το σέβομαι για όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Και φυσικά δεν μπορείς να του δώσεις την ίδια βαρύτητα και αναγκαιότητα με την τροφή και την υγεία.

 

Άλλωστε από τις βασικές αρχές της Χριστιανικής θρησκείας είναι πως τον θεό μπορείς να τον πλησιάσεις από οπουδήποτε. Έξω από την εκκλησία, στο σπίτι σου κλπ. Ας βάλουν τέντες οι εκκλησίες. Μεγάφωνα έξω έχουν. Μια χαρά.

 

Δεν ξέρω τα άλλα δόγματα τι λένε επ'αυτού, γιατί φαντάζομαι το μέτρο αφορά και άλλους λατρευτικούς χώρους...

 

 

Κυβέρνηση - Εκκλησία: Σημειώσατε 2 

Προς τιμήν της, επιτέλους,  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις τονίζοντας πως το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας η οποία  εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρών που αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία.

 

Από την άλλη οι Μητροπολίτες  Μυτιλήνης Ιάκωβος και  Δωδώνης Χρυσόστομος ξεπέρασαν σε πάθος για τον πόλεμο κατά του Κορονοϊού και την ίδια ακόμη την κυβέρνηση και μπράβο τους.

 

Οι δύο Μητροπολίτες θέτουν το δίλημμα εμβόλιο ή αργία άνευ αποδοχών, δίνοντας στους ανεμβολίαστους ιερείς περιθώριο κάποιων ημερών για να επιλέξουν  αυτό που επιθυμούν. 


Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες.  Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό.



Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο "εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις".

 

Πάνω που καταφέραμε την εκκλησία να υποστηρίξει το εμβόλιο, μας ψόφησε η κυβέρνηση...

 


  •  Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για είσοδο σε ναούς χωρίς επίδειξη τεστ από ανεμβολίαστους. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμα μια  γελοιογραφία για τον Κορονοϊό και την Εκκλησία

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment