Κάρολος Παπούλιας καρικατούρα

Ένας υπέροχος Πρόεδρος


Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στον Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων στις 4 Ιουνίου 1929. Ήταν Έλληνας πολιτικός. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 2005 - 2015. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργός Εξωτερικών, υπουργός ή υφυπουργός σε όλη τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. 


 

pethane o karolos papoulias proin proedros tis ellinikis dimokratias skitso karikatoura iatridis
Κάρολος Παπούλιας καρικατούρα

 

Ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια, της ιστορικής τάξεως του 1911. Οφείλει το όνομά του στον Καρλ Κάουτσκι, καθώς τόσο ο νονός του στρατηγός Βλάχος, όσο και ο πατέρας του ήταν θαυμαστές του Αυστριακού σοσιαλιστή στοχαστή.

 

Σοσιαλιστής από τα γενοφάσκια του και αγωνιστής ήταν λοιπόν ο υπέροχος αυτός άνθρωπος που είχαμε την τιμή ως Έλληνες για δέκα χρόνια να τον έχουμε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Κάποιοι βέβαια, μπροστά στον λαϊκισμό τους και το κομματικό συμφέρον που τους τύφλωναν δεν τον σεβάστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη...

 

Από την ίδια στόφα Προέδρων όπως του Κωστή Στεφανόπουλου και τολμώ να πω και της σημερινής Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου, βγήκε και στάθηκε ως ο πρώτος πολίτης της χώρας, σεμνός, με σοβαρότητα και μετριοπάθεια και μας άφησε για πάντα στα 92 του χρόνια στις 26 Δεκεμβρίου.

 

Στις 29 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, με τιμές αρχηγού κράτους θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

 

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, στο Νησί των Ιωαννίνων.

 

 

 

  • Καρικατούρα  του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με αφορμή τον θάνατο του. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές καρικατούρες

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment