Η ιστορία της (μετάλλαξης) "Ο"

Ο Τζόλι Ρότζερ των Χριστουγέννων

 

Λοιπόν, που λες, μερικές μέρες πριν κλείσει το σχολείο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές της πρώτης τάξης στο σχολείο που διδάσκω, μου ζήτησαν να τους ζωγραφίσω στον ασπροπίνακα μια νεκροκεφαλή.

 

Στην αρχή αρνήθηκα γιατί θεωρώ πως δεν είναι και ότι καλύτερο μια τέτοια εικόνα για τόσο μικρά παιδιά. Μετά όμως από τα επίμονα αιτήματα τους, ενέδωσα.

 

 Η γελοιογραφία της ημέρας

i istoria tis metalaksis omikron covid koronoios geloiografia xristougenna christmas iatridis skitso

 

Οι μαρκαδόροι μου είχαν φτάσει στα τελευταία τους, μιας και βαρέθηκα πολύ καιρό να τους αναγομώσω. Ωστόσο, έβαλα τα δυνατά μου για να κάνω όσο γίνεται πιο γλυκά το κρανίο με τα κόκαλα, σήμα κατατεθέν των πειρατών.

 

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση, μου έδωσε έμπνευση να προσθέσω αγιοβασιλιάτικο σκούφο και δέντρο στολισμένο με στελέχη covid-19.

 

Και καθώς τελείωνα το σχέδιο μου, σκέφτηκα πως χωρίς να το καταλάβω έφτιαξα την φετινή Χριστουγεννιάτικη γελοιογραφία μου. 

 

 

Χο-Χο-Χο, βάλε Χ στην "Όμικρον"

Λίγο η μετάλλαξη Όμικρον, λίγο τα αυξημένα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι. Αλλά και η έντονη άρνηση ακόμη και τώρα για εμβολιασμό από αρκετούς συνανθρώπους, μας καθιστούν αναγκαία την επισήμανση ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό που δεν αστειεύεται και όποιος δεν είναι προστατευμένος κινδυνεύει.

 

Φωτογράφησα λοιπόν τη ζωγραφιά μου, την ψηφιοποίησα, έκανα και τις αναγκαίες ομορφιές και νάτος ο Τζόλι Ρότζερ των Χριστουγέννων. 


Με τις υγείες μας και χρόνια πολλά!!!



  • Γελοιογραφία  για τα φετινά Χριστούγεννα υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τα Χριστούγεννα

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment