Εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Εκλέχθηκε το "τριπρόσωπο"

 

Στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου προχωράει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης μετά  την απόφαση να τεθεί στους εφησυχάζοντες  Ιεράρχες, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας.

 

Η πρώτη φάση εκλογής πραγματοποιήθηκε εχτές εκλέγοντας το λεγόμενο "Τριπρόσωπο". Πρόκειται για τρεις Μητροπολίτες. Τον Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο (53 ετών), τον  Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο (57 ετών) και τον  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο (52 ετών).

 

 Η γελοιογραφία τη ημέρας

eklogi neou arxiepiskopou kritis geloiografia skitso eirinaios efimerida patris ekloges iatridis
Καθημερινή Πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς" 29 Δεκεμβρίου 2021

 

Η τελική  απόφαση για την εκλογή του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία της Εκκλησίας της Κρήτης ανήκει στον Παναγιώτατο κ. Βαρθολομαίο και στην 12μελή  Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022.


Μια παλιά μου γελοιογραφία από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου  Ιερώνυμου το 2008,όπου το Άγιο Πνεύμα φαίνεται πως έκρινε το αποτέλεσμα, ήταν ότι έπρεπε για να σχολιάσει και την χθεσινή διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου στην εκκλησία της Κρήτης.

 

Μια μικρή εικαστική αναβάθμιση και έφυγε σφαίρα για τα γραφεία της Καθημερινής Πρωινής Εφημερίδας "Πατρίς".


Με ψήφους 7-7-5 αντίστοιχα για τους παραπάνω Μητροπολίτες θα είναι το ..."σύστημα" με το οποίο θα παίξουν "μπαλίτσα" στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τη νέα σεζόν.

 

 

Εκκλησιαστική σάτιρα

Ο Αρχιεπίσκοπος, πρώην Κρήτης Ειρηναίος αλλά και το "τριπρόσωπο" μου θύμισε τα παράξενα Ελληνικά που έχει η εκκλησιαστική γλώσσα.

 

Αυτό, που την λέξη "πρώην" την βάζουν πριν από την τοποθεσία και όχι πριν το αξίωμα με ξενίζει αφάνταστα. Και μιας και μιλάμε για Ειρηναίο, να θυμίσω και τον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων, Ειρηναίο του οποίου την απομάκρυνση από την θέση του είχα σχολιάσει το 2005 με μια από τις πρώτες μου γελοιογραφίες  που είχε δημοσιευτεί στο www.astrosnews.gr 

 

 

eklogi neou arxiepiskopou kritis geloiografia skitso eirinaios efimerida patris ekloges astrosnews iatridis

 

Το "τριπρόσωπο" πάλι, δεν σου θυμίζει διπρόσωπο με επιπλέον αναβάθμιση; Καθόλου καλό marketing στην Εκκλησία βρε παιδί μου...

 

Αμφιλόχιο δεν έλεγαν τον Σάκη Μπουλά που έκανε τον πιλότο ελικοπτέρου στην ταινία "Το φιλί της ζωής";

 

Ωραία ταινία!

 

Αν δεν υπάρξει κάτι έκτακτο που θα νιώσω την ανάγκη να σχολιάσω και άρα να επικοινωνήσουμε απομακρυσμένα, θα σας ευχηθώ χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και να είναι ευτυχισμένος ο νέος χρόνος! 



  • Γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για την Εκκλησία

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment