Βιβλία στην πυρά

 Όχι, δεν θα μας μπουν στη μύτη

 

Το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που έκαψαν ...γονείς στη Χαλκίδα, το διάβασα πέρυσι όταν μοιράστηκε για πρώτη φορά στα σχολεία. 

 

Ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο βιβλιαράκι με το χιούμορ που διακρίνει, πάντα σε όλα του τα παραμύθια, τον συγγραφέα και με πολύ ωραίο τρόπο γραμμένες οι πληροφορίες για τον νέο Κορονοϊό, ώστε οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να προφυλαχτούν και ταυτόχρονα να μην τρομάξουν από αυτή την ξαφνική και φονική πανδημία.

 

Κάποιοι μαθητές βέβαια της Στ΄ τάξης στο σχολείο που υπηρετούσα πέρυσι, εκφράστηκαν πολύ άσχημα και για το παραμύθι και για τον Τριβιζά και για τον Τσιόδρα ο οποίος έδωσε τις επιστημονικές πληροφορίες γι αυτό το βιβλίο.

 

Ήταν φυσικά φανερό ότι προέρχονταν από οικογένειες με ανάλογες απόψεις.

 

 Η γελοιογραφία της ημέρας

vivlia stin pira xalkida goneis koronoios covid diamartiria geloiografia skitso iatridis fasismos fasistes

Ως όφειλα, συζήτησα μαζί τους για να μάθω πως προκύπτουν οι συγκεκριμένες απόψεις και φυσικά για να τους ενημερώσω για πράγματα για τα οποία είχαν μεσάνυχτα.


Ένα χρόνο μετά κάποιοι γονείς καίνε το συγκεκριμένο βιβλίο για να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες τα εμβόλια και τα self test που χρειάζεται να κάνουν οι μαθητές για να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο χωρίς να κινδυνέψουν οι ίδιοι ή οι γύρω τους.


Το κάψιμο βιβλίων είναι πέρα για πέρα μια ακραία φασιστική κίνηση. Είτε γιατί μας θυμίζει ανάλογα γεγονότα κατά το παρελθόν από φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα, είτε γιατί το κάψιμο βιβλίων απαγορεύει δια της βίας την διάδοση των απόψεων, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των επιστημονικών επιτευγμάτων. Ταυτόχρονα τρομοκρατεί και δημιουργεί ορέξεις για κάψιμο βιβλίων αδιακρίτως.


Αλλά προφανώς, τέτοιοι γονείς θα έκαιγαν ή θα έσκιζαν τα σχολικά βιβλία τους στο τέλος της χρονιάς, αν φυσικά πήγαν σχολείο ή απλά έκαναν τουρισμό σε αυτό πιστεύοντας ότι τα μαθήματα που πρέπει να διδαχθούν είναι άχρηστα και σε τι άραγε θα τους χρειαστούν στην υπόλοιπη ζωή τους...;


Του κακόμοιρου του Γουτεμβέργιου που έφερε ΤΗΝ επανάσταση στην ανθρωπότητα, θα τρίζουν τα κόκκαλά του.

 

 


Ψευτογιατροί και ματζούνια


Αλλά αυτοί είστε! Πιστεύετε τους ψευτογιατρούς και τα ματζούνια τους, α λα Doctor Kontos που σας ρουφάνε κυριολεκτικά το αίμα και την πραγματική επιστήμη που σώζει ζωές, την κυνηγάτε, την βρίζετε και της προβάλετε αντίσταση.


Όχι γονείς. Το παιδί δεν είναι ιδιοκτησία σας. Έχετε την ευθύνη να το προστατεύετε, να το αναθρέψετε και να το διαπαιδαγωγήσετε σύμφωνα με τις ιδέες και τις αξίες ενός προοδευτικού κράτους και μιας κοινωνίας μέσα στην οποία ανήκουμε όλοι. 

 

Και η μόρφωση για ένα παιδί είναι δικαίωμα που δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Ούτε κανείς μπορεί να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία. Γι αυτό λοιπόν εσείς θεματοφύλακες, αρνητές, ψεκασμένοι και όλοι οι άλλοι που σας χρειάζεται τρελογιατρός,  βουτήξτε λίγο την γλώσσα σας στο μυαλό  πριν μιλήσετε.


Και βέβαια πρέπει να επιβληθούν ποινές όταν παραβιάζονται τα παραπάνω δικαιώματα του παιδιού και φυσικά πρέπει να αναλάβει η πολιτεία την προστασία του ανήλικου αφού ο ενήλικας γονιός διαπιστώνεται ως ανίκανος. 

 

Όπως και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου πρέπει να επιβληθεί σε ενήλικες που ένα χρόνο τώρα είχαν την ελεύθερη βούληση να το κάνουν αλλά το έπαιζαν επαναστάτες.



  • Γελοιογραφία  με αφορμή το κάψιμο παιδικού βιβλίου για τον Κορονοϊό από γονείς στη Χαλκίδα. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον Κορονοϊό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment