Μαριάννα Βαρδινογιάννη καρικατούρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου. 

 

Μια μέρα αγάπης για να τιμήσουμε τη γενναιότητα και το κουράγιο των παιδιών που αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο, των παιδιών που έχουν αποθεραπευθεί και των παιδιών που δεν είναι πια κοντά μας.

 

Αυτή η ημερομηνία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).



Όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ο καρκίνος είναι η 1η αιτία θανάτου στα παιδιά μετά τα ατυχήματα. Στη χώρα μας, νοσούν περίπου 300 παιδιά κάθε χρόνο.



Πρόκειται για μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Δεν είναι μία νόσος αλλά δεκάδες διαφορετικές μορφές. Διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων και γι’ αυτό απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση.



Σύμφωνα με το Σύλλογο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.



Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του «είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή ενημέρωση, αλλά και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες θεραπείες»

 

marianna vardinogiannis karikatoura pagkosmia mera paidikou karkinou international childhood cancer day 15th february caricature
 Μαριάννα Βαρδινογιάννη - καρικατούρα

 

To 2007 o Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» βάζει τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, και 3 χρόνια αργότερα, το 2010, το παραδίδει στον ελληνικό λαό, με πλήρη ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ανοίγοντας νέους δρόμους στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας.  

 

Η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά, ονομάζει το Νοσοκομείο Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», το εντάσσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αναθέτει αποκλειστικά στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται σ’ αυτό και των γονιών τους. 

 

Σήμερα, χάρη στη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδα Παίδων, όλα τα άρρωστα Ελληνόπουλα έχουν τη δυνατότητα περίθαλψης στον τόπο τους, δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους και μάλιστα με βάση τα υψηλότερα διεθνή επιστημονικά standards και τα υψηλότερα ποσοστά ίασης διεθνώς. 


 

Επίσης στη Μονάδα συχνά νοσηλεύονται και παιδιά από γειτονικές μας χώρες που δεν διαθέτουν την κατάλληλη ιατρική υποδομή. 

 

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η  κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη της οποίας την καρικατούρα δημιούργησα  για να βοηθήσω την ...Ελλάδα Στασινόγλου στο project της για τα 200 χρόνια Ελλάδα.

 

 

Ποιά είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη;

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας Είναι παντρεμένη με το γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και έχουν 5 παιδιά. 

 

Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Από το 1999, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Δραστηριοποιείται επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia».

 

Έχει γράψει το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα : Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. 

 

Έχει τιμηθεί από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνος Τιμής.

 

Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

 

Πηγές: ΣΚΑΪ , Ελπίδα, Βικιπαίδεια



  • Καρικατούρα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές καρικατούρες

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment