Γιατί δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά


Και όπως πολύ σωστά το είχα προβλέψει, ο κόσμος που στηρίζει τη δημοκρατική παράταξη, επέλεξε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λοιπόν! Τα λέγε ο Νιόνιος από το '79... Φαντάσου!!! 
 
 
Δεν ήταν Πασοκα βέβαια αλλά εκείνο το "α"στο τέλος ήταν προφητικό φαίνεται. Αυτό το "α" της Αλλαγής . 
 
 
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλλαγής. Πώς θα το γράφουν άραγε; ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ; ΠΑΣΟΚΚΑ; Πα.Σο.Κιν.Αλ ή θα φαίνεται μόνο το πρώτο συνθετικό ΠΑΣΟΚ, οπότε πετύχαμε αυτό που θέλαμε; (Οι παραπάνω θα έπρεπε να είναι οι επιλογές ονόματος στο ψηφοδέλτιο) 
 

Η γελοιογραφία της ημέρας

 
Γιατί δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εκλογές κιναλ Πάνος Ιατρίδης σκίτσο γελοιογραφία

 
Δηλαδή και ΠΑΣΟΚ για να ενεργοποιήσουμε παλιά πασοκικά αντανακλαστικά  σε σαραντάρηδες και άνω αλλά να έχουμε ταυτόχρονα  και ένα ΑΦΜ το οποίο δεν βαρύνεται με χρέη...!
 

Και όλα αυτά βέβαια για τον ήλιο τον πράσινο τον ήλιο που ανατέλλει ...ξανά.

 
Καλά τα σύμβολα αλλά χρειάζεται και ουσία από πίσω.

 
Χρειάζονται νέες προτάσεις και άμεσες λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που έχουν οι συμπολίτες μας και όλη η χώρα. 
 
 
Κινήσεις όπως αυτές  που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη του τετραετία και ας χλευάζουν ορισμένοι. Τολμηρές, απόλυτες, συγκλονιστικές. Μπορούν να γίνουν αρκεί να θέλει κανείς.

 
Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα. Νέες ανάγκες, επιτακτικές εμφανίζονται. Είναι τώρα η ώρα για ένα κόμμα φρέσκο, δροσερό που να βλέπει καμιά 20αρια χρόνια μπροστά.
 

Ναι εντάξει, κι εγώ ερεθίζομαι  όταν ακούω ΠΑΣΟΚ και αντικρίζω τον ήλιο τον πράσινο τον ήλιο που ανατέλλει αλλά πιο πολύ με "ερεθίζουν"  και ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μου, τα παλαιοπασοκικά, παλαιοκομματικά τερτίπια του ξεβλαχέματος που απλώνουν τα πλοκάμια τους και στις νεότερες γενιές.
 

Την περιβόητη αλλαγή δεν θα την φέρει ένα όνομα και μάλιστα   αυτό που έχει υμνηθεί, έχει χλευαστεί έχει γίνει  vintage έκθεση. Έχει λήξει! Είναι παρελθόν. Είναι σκελετός από τη ντουλάπα που προσπαθεί να θυμίσει λίγο την παλιά του αίγλη  ελλείψει θέσεων. Σοσιαλισμός, τρίτος δρόμος και άλλα τέτοια παραμύθια δεν πιάνουν πια .

 
Ένας Κορονοϊός ανάγκασε μια "Δεξιά" κυβέρνηση σε ελάχιστο χρόνο να κάνει τόσα πολλά! Ναι ας το παραδεχτούμε. Ναι, έχει σημασία ποιοι μπορεί να τα σκέφτηκαν αρχικά αλλά το θέμα είναι ποιος τα εφαρμόζει. Είπαμε, είναι να θέλεις και τι βάζεις ως προτεραιότητα.

Έτσι λίγη τροφή για σκέψη τώρα που ξαναβαφτιστήκαμε. Φιλάκια αγωνιστικά .
 
 

Πανελλήνια Αγωνιστική Μαθητική Κίνηση


True story:
Έχω μια Ε' τάξη που οι μισοί είναι πασοκάκια. Είτε γιατί είναι πολύ πωρωμένα είτε γιατί θέλουν να κάνουν καφρίλες  (μάλλον το δεύτερο), κάθε τόσο υψώνεται ένα: "Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο..." μέσα στην τάξη.

Παίζει να με έχουν πάρει χαμπάρι βέβαια από κανένα instagram και τρολάρουν. Πάντως ένας προχτές ήρθε εμπιστευτικά να μου δείξει μια τόση δα κονκάρδα ΠΑΣΟΚ που είχε ο παππούς του!!! 
 
 
Μετά με ρώτησε για έναν πίνακα λέει, που είμαι εγώ... Αγχώθηκα χωρίς λόγο, μήπως εννοούσε για ένα αυτοπορτρέτο γυμνό. Συνέχισε όμως ο μαθητής λέγοντας μου ότι είχε και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ από πίσω... Φρίκαρα ακόμη πιο πολύ... "Έχω εγώ πίνακα που είμαι γυμνός με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ;" Αναρωτήθηκα έντρομος.  
 
 
Τελικά κατάλαβα ότι εννοούσε την φωτογραφία μου ως γραμματέας της εφορευτικής στις πρόσφατες εκλογές για αρχηγό του κόμματος όπου στον ασπροπίνακα πίσω μου είχαμε ζωγραφίσει έναν πράσινο ήλιο, τον ήλιο που ανατέλλει.
 
Με μεγάλη απορία με  ρώτησε αν δουλεύω στο ΠΑΣΟΚ. Του απάντησα ότι δουλεύω εδώ στο σχολείο για να μαθαίνω στους μαθητές  πράγματα για την τέχνη και πως οι ιδεολογικές και εθελοντικές μου δραστηριότητες είναι κάτι άλλο, διαφορετικό από δουλειά

Νομίζω ήρθε η ώρα για να οργανώσουμε πάλι την ΠΑΜΚ. Να οι νέες γενιές που έλεγα παραπάνω!Έτοιμες! Ένα νεύμα και ...πάμε! 



  • Γελοιογραφία με αφορμή τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για επιλογή ονόματος, συνέδρων και δημιουργίας τοπικών και Νομαρχιακών οργανώσεων.  Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για το ΠΑΣΟΚ

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment