Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας

Texas shoot them all

Στο Τέξας είναι παράδοση τα όπλα. Όλοι οι καλοί πιστολάδες των κόμικς και των γουέστερνς από εκεί ξεκίνησαν και κάποιοι εκεί τελείωσαν. Κάποια στιγμή, μια σφαίρα τους έκοψε το νήμα της ζωής. Μπορεί βέβαια να έκοβε και το νήμα του σχοινιού της κρεμάλας και να τους έσωζε από βέβαιο θάνατο...Άλλο αυτό όμως. 

 

Η γνωστή "άγρια δύση" είναι σε αυτά τα μέρη. Αν και πέρασαν δεκαετίες, συνεχίζει, δυστυχώς, να  παραμένει  άγρια...

 

Καθένας σε εκείνα τα μέρη, αλλά και ευρύτερα σε όλη την Αμερική, έχει και από 3-4 οπλάκια. Και οποιανού του τη σβουρίξει καμιά μέρα, παίρνει τα οπλάκια του και μπαίνει σε ένα σχολείο, σε ένα σούπερ μάρκετ η οπουδήποτε αλλού και αρχίζει και πυροβολάει αδιακρίτως και όποιον πάρει ο χάρος κυριολεκτικά. 

 

Μέχρι να φτάσουν τα μπατσόνια, να αρχίσουν να πυροβολούν και αυτά και να γίνεται το Αμέρικα, Βιετνάμ.

τέξας μακελειό σχολείο δολοφονίες ΗΠΑ ουβάλντε οπλοκατοχή γελοιογραφία σκίτσο Πάνος Ιατρίδης iatridis geloiografies

 

Πόσες ακόμα δεκάδες μικρά παιδιά, που είδαν τι συνέβη, θα υποχρεωθούν να δουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης», ενώ είναι στο σχολείο, «για τ’ όνομα του Θεού;» «Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;»  «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος

 

...διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους Τζο Μπάιντεν σε έκτακτο διάγγελμα του.


Βέβαια με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει τα μέλη του Κογκρέσου να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής και να ψηφίσουν μια τροπολογία η οποία να απαγορεύει την κατοχή όπλων.

 

Θα μου πεις, εδώ σκέπτονται να επαναφέρουν την απαγόρευση στις αμβλώσεις...


Πάντως αυτές οι επιθέσεις στα σχολεία καταντά προβληματικό. Το σχολείο, που μέσα από αυτό ξεκινάει ο κάθε νέος άνθρωπος να αναπτύσσει την προσωπικότητα του, ξαφνικά να γίνεται ένας χώρος φρικτής τραγωδίας;;;



Μετά από Σικάγο θα γίνουμε και Τέξας;

Τα βλέπουμε και στην χώρα μας αυτά τα φαινόμενα. Όχι σε τέτοιο  βαθμό, αλλά αν αδρανήσουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, το κράτος, σύντομα θα έχουμε κι εδώ ανάλογα γεγονότα.


Μαχαίρια στα σχολεία, μπούλινγκ, επικίνδυνα παιχνίδια, καταστροφές στα πανεπιστήμια, θανάσιμα μαχαιρώματα σε φιλάθλους και φυσικά οι γυναικοκτονίες.


Όλα αυτά ξεκινάνε από την αγωγή που δίνουμε στα παιδιά. Όσο δικαιολογούμε την κάθε παραβατική συμπεριφορά και δεν επιβάλλουμε ανάλογες ποινές, αλλά και όσο δεν αναδεικνύουμε και δεν επαινούμε τις όμορφες πράξεις δεν μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία ώστε να μην κινδυνεύεις ανά πάσα ώρα και στιγμή να σε ξαπλώσει κάποιος κάτω επειδή απλά του ήρθε....


  • Γελοιογραφία με αφορμή το μακελειό σε σχολείο του Τέξας.  Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τις ΗΠΑ

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment