ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Τι να φορέσεις και πως για να μην γίνεις στόχος δολοφόνων

Γούστο της και ...μαντίλα της

Ειδική αστυνομία που είναι υπεύθυνη για το σωστό το ντρες κοουντ στο Ιράν, σάπισε στο ξύλο την Μαχσά Αμινί γιατί λέει δεν φορούσε σωστά την μαντίλα της...!

 

Η 22χρονη κοπέλα πέθανε και ο θάνατός της πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις με συνθήματα κατά του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και της θεοκρατίας.


Και έχουμε εδώ στην Ελλάδα κάτι σιχαμένους, δεξιούς χριαστιανοταλιμπάν τύπου Λατινοπούλου που για να δημιουργήσουν διχασμό, ξαφνικά αγάπησαν αυτές τις "αλλόθρησκες" και τον αγώνα τους για να τον συγκρίνουν με τους οπισθοδρομικούς τάχαμου αριστερούς που μια φορά κι έναν καιρό είχαν πάρει θέση υπέρ την μαντίλας.

 

Η δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις γυναικών με συνθήματα κατά του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και της θεοκρατίας.
 "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 27 Σεπτεμβρίου 2022   

Το ξέρουμε πολύ καλά πλέον ότι μόνο αυτοί μετράνε για τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που καταντάει υποστηρικτής της Τούρκικης προπαγάνδας. Αυτό όμως είναι άλλο...!

 

 

Βρόμικη προπαγάνδα και αποπροσανατολισμός από ένα κυρίαρχο ζήτημα Δημοκρατίας

Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις αλλά είναι μια πολύ απαίσια και άθλια προπαγάνδα δεξιούληδων για να φορτώσουν όλα τα κακά του κόσμου στους συριζαίους. Ταυτόχρονα είναι και μια αισχίστου είδους ρατσιστική στάση καθώς αναιρεί το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να φορά ή να μη φορά την μαντίλα.

 

Στην Γαλλία πριν λίγα χρόνια προσπάθησαν να γίνει το ανάποδο, δηλαδή να απαγορεύσουν την μαντίλα γιατί λέει θα φουντώσει ο ισλαμικός φανατισμός.

 

Το να επιτρέπουμε ή να απαγορεύουμε   με νόμο το πως θα ντύνεται κανείς και να τον συλλαμβάνουμε, να τον βασανίζουμε και να τον εκτελούμε είναι απάνθρωπο και έξω από κάθε λογική.


Το να βάζουμε δίπλα δίπλα την εικόνα των γυναικών που κόβουν τα μαλλιά τους στο Ιράν ως μια συμβολική κίνηση αντίδρασης σε ένα τυραννικό καθεστώς και ένα δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. για το δικαίωμα στη μαντίλα με το σχόλιο  από κάτω "ο αγώνας των γυναικών στο Ιράν και η Ελληνίδα φεμινίστρια" φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι που σε πάει.

 

Αλλά τι περιμένεις και στη χώρα μας που η θεοκρατία καλά κρατεί; Οι εικόνες στα δημόσια κτήρια, οι προσευχές στο μεγάφωνο-τύφλα να 'χει ο μουεζίνης- στα σχολεία πρωί πρωί, είναι καταστάσεις που εκπορεύονται από το ίδιο το κράτος...


Την καλύτερη ατάκα την είχε πει ο Μαρξ. Ποιος νοιάζεται για τους προλετάριους, την οικονομία και τα τοιάυτα;;; Ψιλά γράμματα.  

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού. 

Και όπως έχουμε δει στην ιστορία της ανθρωπότητας στο όνομα του θεού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα αίσχη!


Είναι και το άλλο. Ποια θρησκεία την έχει ...μεγαλύτερη! Την πίστη, αδερφέ, που πήγε το μυαλό σου;


Δεν είναι η μαντίλα το θέμα ή το κάθε ρούχο. Είναι οι τέτοιου είδους απαγορεύσεις ή επιβολές αντίστοιχα. Είναι ανάγκη η αποσύνδεση του ρούχου από μια θεοκρατική και ταυτόχρονα πατριαρχική-ανδροκρατική αντίληψη.


Η γυναίκα  δεν χειραγωγείται από κανέναν. Είναι ελεύθερη να κάνει ότι της γουστάρει αρκεί να μην θέτει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου, έμμεσα ή άμεσα...

 

Τώρα, αν νομίζεις πως θα τυφλωθείς επειδή θα τον παίξεις επειδή σε καύλωσε μια κοπέλα που φαινόταν μια παραπάνω τούφα από τα μαλλιά της, τότε σίγουρα θέλεις ψυχίατρο.

 

 

 

  • Γελοιογραφία για την  εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την δολοφονία της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί γιατί φορούσε λάθος την μαντίλα της. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τα δικαιώματα των γυναικών


Post a Comment