Λιονέλ Μέσι: Πρωταθλητής κόσμου

Η Αργεντινή του Μέσι στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Μουντιάλ του Κατάρ

 

Γενικά ποδόσφαιρο δεν βλέπω εδώ και χρόνια. Δεν μου αρέσει, το έχω βαρεθεί. Να μου πεις τώρα, πάμε να παίξουμε, έρχομαι τρέχοντας. Αλλά να δω, μπα!


Από τότε που με τις μεταγραφές αλλάζει σχεδόν όλη η ομάδα κουράστηκα να μαθαίνω νέους παίκτες κλπ.

 

Τα παιδιά στο σχολείο με ρωτάνε πότε πότε τι ομάδα είμαι. Κάποτε τους έλεγα, τώρα το έχω σταματήσει και αυτό. Δεν μου αρέσει όλη αυτή η μπίζνα που καλά κάνουν οι άνθρωποι, όσοι εμπλέκονται. 

 

Αλλά μετά πόσο μακριά φτάνει η μπίζνα αυτή με τα στοιχήματα, με τα φοβερά ποσά που παίρνουν οι παίκτες και τα λοιπά και τα λοιπά.


Στο τσακ πρόλαβε ο Μέσι να κατακτήσει ένα Μουντιάλ πριν κρεμάσει τα παπούτσια του. Τα ποδοσφαιρικά γεράματα πλησιάζουν στο σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη
  "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 20 Δεκεμβρίου 2022 


Και δεν τους λέω επίσης και για να μην δημιουργήσω οπαδιλίκι. Α, είμαι ίδια ομάδα με τον κύριο ή ακόμα και αποδοκιμασίες ουουου και δεν συμμαζεύεται...


Ούτε σε σένα θα πω τι ομάδα είμαι για τον ίδιο λόγο. Αν θέλεις μάντεψε το και γράψε μου στα σχόλια από κάτω.


Με ρώτησαν λοιπόν και αν βλέπω Μουντιάλ. Τους είπα πως δεν με συγκινεί, αν και μόλις είχα τύχει να δω το Γκάνα-Ουρουγουάη αν θυμάμαι καλά. Ήταν ένα μεσημέρι Σαββάτου ή Κυριακής που για να μην πέσω για ύπνο, χάζευα τα κανάλια της τηλεόρασης και ήταν ότι καλύτερο είχε εκείνη την στιγμή.


Είναι φανερό νομίζω πόσο φανατικός είμαι με την μπάλα. 

 


Τελικός Μουντιάλ 2022 Αργεντινή-Γαλλία

Και συνεχίζω... Άκουσα από το ραδιόφωνο ότι στις πέντε θα είναι ο τελικός μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας. Άκουσα και ενδιαφέροντα σχόλια από δημοσιογράφους ότι οι ομάδες είναι ίδιας δυναμικής και πως οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν σχεδόν ίδιες αποδόσεις για οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πως θα παίξουν τα δύο μεγαλύτερα ονόματα, Μέσι και Εμπαπέ και τέλος πάντων ψήθηκα να το δω.


Μέχρι το '80 βαρέθηκα τη ζωή μου... Η Γαλλία σερνότανε. Ο Εμπαπέ δεν είχε αγγίξει την μπάλα... Κατάλαβα ποιος είναι γιατί συνεχώς τον έδειχνε η κάμερα όπως έκανε και με τον Μέσι. Κάποα στιγμή αντιλήφθηκα το μοτίβο...


Ξαφνικά όμως η κατάσταση άλλαξε. Ο Εμπαπέ  ξεκωλιάστηκε (σόρυ αλλά είναι ο ορισμός) να βάζει γκολ. Χατ-τρικ πέτυχε  ο άτιμος και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία που το έχει κάνει σε τελικό Μουντιάλ.


Μέχρι και η γυναίκα μου καρφώθηκε στην οθόνη με το σασπένς που απέκτησε το παιχνίδι και παραγγείλαμε πίτσες μόλις άρχισε η παράταση.


Στα πέναλτι, σε κάθε σουτ εξαφανιζόταν και ένα κομμάτι πίτσας, σχεδόν αμάσητο...


Τελικά ο Μέσι πήρε τον τίτλο που του έλειπε, στο τσακ πριν τον πιάσουν τα γηρατειά, τα ποδοσφαιρικά εννοώ και μαζί και η Αργεντινή κατακτά το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της. Ο  Εμπαπέ πήρε, μη σου πω, και προσπαθούσε να αποφύγει τον Μακρόν που ήθελε να τον παρηγορήσει και εμείς πήραμε ένα φούσκωμα όλο δικό μας από το καταπέτασμα που χλαπακώσαμε γιατί  οι κοκακόλες ήταν για ...κλοτσιές.


Για το σκίτσο είχα και εναλλακτική ατάκα του στύλ: "Ωχ, η ...μέση μου" αλλά το λογοπαίγνιο ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση, ενώ το γεγονός είναι παγκόσμιο. Πάλι καλά που πρόλαβε λοιπόν!



  • Γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τα Μουντιάλ


Post a Comment