Ο λαός της Παλαιστίνης πεθαίνει

 Έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας


Στην χώρα μας λήγουν απόψε οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποφασίσαμε για τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα εξουσιάζουν. 

 

Ο σοφός λαός ψήφισε. Ο υπόλοιπος αδαής λαός δεν πήγε καν...


Στις  παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές, του 2006, η εθνικιστική παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα, Χαμάς  πήρε μια νίκη έκπληξη λαμβάνοντας 76 από τις 132 έδρες στη βουλή, ενώ η κυβερνούσα Φατάχ πήρε 43. 

 

Σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη για το δράμα των Παλαιστινίων

 

 

Η διακήρυξη της Χαμάς αναφέρει: 

Δεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα εκτός μέσω της Τζιχάντ

 

Η Χαμάς κατέχει σήμερα την πλειοψηφία των εδρών του εκλεγμένου νομοθετικού συμβουλίου στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή και κατέχει και τον πλήρη έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. 

 

Τα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής προπαγάνδας ή  η  δημοτικότητα που έχει αποκτήσει στην παλαιστινιακή κοινωνία με τη δημιουργία νοσοκομείων, εκπαιδευτικών συστημάτων, βιβλιοθηκών και άλλων υπηρεσιών έκαναν τον εκεί σοφό λαό να αποφασίσει;


Υπάρχουν βέβαια και οι αυταπάτες...


Το σίγουρο είναι πάντως πως 76 χρόνια τώρα, αυτόν τον λαό δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Δεν τον αφήνουν να φτιάξει ένα κράτος που να διασφαλίζει την ανεξαρτησία την ακεραιότητα και την ειρήνη. Δεν τον αφήνουν  ένθεν κακείθεν...

 

 

 

  • Γελοιογραφία με αφορμή την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον πόλεμο

Post a Comment